Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Het belangrijkste nieuws van de ochtend

Elio Di Rupo (PS) doet de uitspraak vandaag in de Sudpresse-kranten.Beeld Photo News

Bent u nog niet helemaal mee met het nieuws vandaag? Geen probleem: wij selecteerden voor u alvast het belangrijkste nieuws van de ochtend.

Nieuwe bewijzen voor opdrachtgevers van de moord op Dag Hammarskjöld

Deze week zei voor het eerst een getuige dat de Belgische piloot en huurling Jan Van Risseghem de moord op VN-secretaris-generaal Hammarskjöld heeft bekend. Maar wie gaf dan de opdracht?

Ex-premier Di Rupo (PS): “Jambon eerste minister? Onbespreekbaar!”

Ex-minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon trekt voor N-VA de Kamerlijst als kandidaat-premier bij de komende verkiezingen. “Dit zou voor elke Franstalige onbespreekbaar moeten zijn. Maar los van de PS, is er niemand die het zegt”, zegt Elio Di Rupo (PS).

Martin Fayulu.Beeld REUTERS

Fayulu roept internationale gemeenschap op Tshisekedi niet te erkennen

Tshisekedi werd officieel uitgeroepen tot winnaar van de Congolese presidentsverkiezingen. Maar dat is volgens Fayulu onterecht. “Ik beschouw mezelf de enige legitieme president van de Democratische Republiek Congo”, zegt Fayulu. 

Twee doden en vier zwaargewonden bij grote brand in Frans skioord Courchevel

In totaal zijn er zestig slachtoffers getroffen door de brand.De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Een foto die is geplaatst door null (@) op

Nieuws uit de kosmos: “De kans is groot dat ergens een planeet bestaat met buitenaards leven”

Astronomen ontdekken aan de lopende band planeten. De teller staat al op bijna vierduizend. Dat levert voorzichtige nieuwe inzichten op over de kosmos, zoals: het gaat er nog braaf aan toe in dat zonnestelsel van ons! De belangrijkste lessen op een rij.

Voor bij de koffie

“Dik, lelijk, aandachtshoer: ik krijg het allemaal te horen. En ook dat ik geen borsten heb”

Vergeet Facebook en Snapchat. Instagram is het medium waarop je vandaag hoort te vertoeven, toch zeker als je jonger dan 30 bent.  “Wij weten als geen ander wat onze volgers willen. Dat hoeft geen enkele marketeer ons te komen vertellen.”

Portret van rare vogel Bruno Vanden Broecke: “Hij kan álles spelen, en dat is zeldzaam”

Bruno Van Den Broecke.Beeld Jef Boes

Bruno Vanden Broecke (44) viert twintig jaar acteren met een geheimzinnige voorstelling in de KVS en de eerste film van zijn nieuwe productiehuis. Portret van een geliefde rare vogel die álles kan spelen en een houten bak heeft als sporttas.

Lust & liefde: “Voor het eerst drong het tot me door dat ik haar nooit had zien eten”

Wat begon als een babbel op een bedrijfsfeest, groeide al snel uit tot vriendschap en veel meer dan dat. Tot het allemaal stopte. 

Hotel Frison Horta.Beeld Luc Roymans

Deze Indiase blaast verpauperde Brusselse Horta-hotel Frison nieuw leven in

“Red mij”, fluisterde Hôtel Frison de Indiase Nupur Tron toe. Zij hapte toe en kocht Horta’s ­verborgen art-nouveauparel in Brussel. Een ­architecturaal liefdesverhaal, zeg maar. “Het is mijn lot dit huis zijn waardigheid terug te geven.”

August ging van start als een wijnbar met wat kleine hapjes, en dat is blijkbaar uit de hand gelopen. Mooi zo

Ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde bespreken om de beurt een eetadres. Deze week trekt Lene naar August in Lennik.