© Immpact

In 2020 nieuwe woontoren op het Eilandje: “Een oriëntatiepunt, zoals de kathedraal”

Het Eilandje heeft er tegen einde 2020 een nieuwe woontoren bij. De ‘Doktoren’, een project van Immpact, wordt 81 meter hoog, goed voor 154 appartementen. “Een nieuw, herkenbaar landmark voor de stad”, zegt Philippe Janssens, de CEO van Immpact.

kvh

Op het Eilandje, op de site naast het Kempisch Dok en het nieuwe ZNA-ziekenhuis, worden momenteel de fundamenten gelegd van een nieuwe woontoren. Begin 2019 starten de werken bovengronds en einde 2020 trekken de bewoners erin. Sinds de bekendmaking van het Doktoren-project is al 10% van de 154 appartementen ‘op plan’ verkocht.

Projectontwikkelaar Immpact, die eerder al de London Tower en de Lichttoren bouwde, is ervan overtuigd dat de Doktoren opnieuw een meerwaarde zal betekenen voor het Eilandje.

Luc Binst

“Het ontwerp van architect Luc Binst is repetitief, unitair en toch opvallend: vijftien verdiepingen zijn identiek, zeven zijn anders, waardoor het gebouw een zekere dynamiek krijgt”, zegt Philippe Janssens. “Bovenop komt een groot dakterras met groen, waarvan een deel als gemeenschappelijke ruimte wordt ingedeeld. De Doktoren wordt een landmark waarmee iedereen zich zal kunnen identificeren en waarnaar iedereen zich zal kunnen oriënteren. Net zoals met de kathedraal.”

60 vierkante meter

Met 154 woningen op 22 verdiepingen bouwt Immpact redelijk compact. “Dat is ons handelsmerk”, zegt Janssens nog. “Compact staat niet gelijk aan klein, wel aan functioneel en comfortabel. De kleinste appartementen zijn 60 vierkante meter. In onze projecten zul je geen brede gangen of andere verloren ruimtes tegenkomen. Verder is onze filosofie: snel bouwen, snel verkopen. Tot 80% van onze appartementen wordt op plan gekocht.”

Voor een appartement met één slaapkamer betaal je in de Doktoren 169.000 euro, voor een flat met twee slaapkamers 209.000 euro. “Een redelijke prijs voor een unieke kans op wonen met uitzicht over water en de stad. We hebben klanten die twee flats tegelijk kopen, voor hun kinderen of omdat ze ruimer willen wonen. Er is de mogelijkheid om twee appartementen te koppelen.”

© immpact