Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Dit moet u weten voor u gaat eten

Radja NainggolanBeeld Photo News

Radja Nainggolan mag niet mee naar het WK, Maduro volgt zichzelf op als president van Venezuela en komt er een EU-verbod op memes? Een bloemlezing van het belangrijkste nieuws van de ochtend.

Radja Nainggolan mag niet mee naar het WK

Volgens zijn officiële fanclub en verschillende bronnen binnen de voetbalbond gaat Radja Nainggolan niet naar het komende WK in Rusland. Vier jaar nadat de vorige bondscoach, Marc Wilmots, hem passeerde, lijkt nu ook Roberto Martínez de populaire Duivel thuis te laten. Martínez heeft ondertussen zijn selectie bekendgemaakt.

Twitter bericht wordt geladen...

Maduro wint verkiezingen in Venezuela, VS erkennen uitslag niet

President Maduro kreeg 5,8 miljoen stemmen achter zijn naam, terwijl zijn grootste uitdager Henri Falcon op slechts 1,8 miljoen stemmen kan rekenen. In normale omstandigheden zou een zittend president geen schijn van kans maken. De Venezolaanse economie is onder Nicolás Maduro's leiding volledig ingestort. Maar toch kon Maduro met een gerust hart naar het stemlokaal.

Komt er een verbod op memes in de Europese Unie?

Je ziet ze overal verschijnen op Facebook, Instagram of Twitter: memes. Maar die zouden weleens kunnen verdwijnen door nieuwe EU-wetgeving. Als op foto's, muziek of filmpjes auteursrechten plakken, zo zegt de Europese Commissie, dan moeten websites die rechten binnenkort misschien afkopen. 

Lees verder onder de foto.

Een meme.Beeld IMGFLIP

Werknemers kijken 'redelijk positief' naar robotisering en digitalisering

Bijna zeven op de tien werknemers (68 procent) hebben op de werkplaats nog geen jobs zien verdwijnen door de opkomst van robots en computers. Dat blijkt uit een bevraging van HR-dienstenbedrijf Acerta bij 1.700 werknemers. 

Het laatste bastion van de vrije pers in Turkije

Persvrijheid is in Turkije geen vanzelfsprekendheid. Er zijn weinig kranten die geen banden hebben met de regering. Cumhuriyet weigert zich door de regering te laten vertellen wat wel en niet te schrijven, ondanks alle tegenwerking en gevolgen die ze daardoor ondervindt.

Dit verlengde weekend in De Morgen

Hoe Lanzarote gespaard bleef van het massatoerisme

Lanzarote is een buitenbeentje. De noordelijkste telg van de Canarische archipel bleef gespaard van de kitscherige vakantieparken waarmee Tenerife en Gran Canaria wél staan volgebouwd. Dat is de verdienste van één man: architect César Manrique. Een rondreis in zijn voetsporen.

Lees verder onder de foto.

Volcanic landscape, Lanzarote, Canary IslandsBeeld Getty Images

De geneeskunde van de toekomst: "Elk onderzoek dat nu bij een dokter gebeurt, zullen we binnen de twee jaar thuis kunnen doen"

Netwerken, smartphones en big data: alle experts zijn het erover eens dat de geneeskunde aan de vooravond van een revolutie staat. In zijn eerste boek, ‘Nooit meer ziek’, beschreef Koen Kas al hoe we dankzij genetica, 3D-printers en sensoren naar een gezondheidszorg evolueren die goedkoper, efficiënter en meer op maat is. 

Waarom we zo massaal voor de bijl gaan voor de hebbedingen van Flying Tiger

Ze openen de ene na de andere winkel vol aanstekelijke hebbedingen en mikken op de impulsaankoop. Waarom lust de Belg de Deense Flying Tiger zo graag? En is de keten niet gewoon de Primark van de deco- en cadeaushop?

Flying Tiger.Beeld RF