© rr

Hasseltse horecazaak Westpunt organiseert zondag eigen festival, maar waar moet iedereen parkeren?

Hasselt -

Op zondag 5 mei gaat op de Westpunt-site aan de kanaalkom in Hasselt de eerste editie van het festival Buiten Westen door. Ze verwachten 1.500 bezoekers, maar waar moeten die allemaal parkeren?

Buiten Westen is een festival met twaalf dj’s op twee podia, van 14 uur tot middernacht. “De twee podia hebben een eigen karakter”, vertelt Gilles Vanderstraeten van Westpunt. “Bij de Desperados-stage kunnen liefhebbers terecht voor zwoele afro-house en opzwepende techhouse beats, tussen de tennispleinen en hoge bomen. De Malfy-Stage, met zicht op het water, staat voor het meer commerciële werk.”

© rr

De line-up bestaat uit Kenn Colt, B’ellle, Chiara Meloni, Garçon Blond, Muze, Will Davids, Brialmont, Reygel, Mathadis, Mr. Grammy en Loewie-G.

Parking

Op sommige dagen staat de buurt van Westpunt nu al propvol geparkeerde auto’s. Waar moeten die 1.500 verwachte bezoekers dan terecht? “Eigenlijk verwachten we geen problemen”, klinkt het. “Er zijn drie parkings. De fietsenstalling vlak bij de inkom en parking 3 op de site Kanaal Kwartier, op wandelafstand, zijn gratis. Voor Parking 1 (Hoogbrugkaai 91) betaal je een dagtarief van 12,80 euro, voor parking 2 (Kempische kaai 89) is dat 8,70 euro. Het parkingtickets kan je vooraf kopen via dezelfde site als de inkomtickets.”(dj)

Tickets kosten 34 euro en kunnen online besteld worden via: https://entrytickets.be/westpunt/buiten-westen
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer