Marcel Vantilt gebruikt LSD om gelukkiger te worden, Canvas stoomt je klaar voor de festivalzomer en de brandweer blikt terug op de hete zomer van 2018

Elke avond selecteren we voor jou de interessantste programma’s op televisie. Maar als je daar je gading niet vindt, raden we ook series op Netflix en Telenet Play aan.

wverhaert

Gelukkiger worden met Lucy in the Sky with Diamonds

LSD gebruiken om gelukkiger te worden. Opmerkelijk gedachtegoed, maar het is een nieuwe trend die komt overwaaien uit de Verenigde Staten. Eentje die Marcel Vanthilt is zijn poging om zo oud mogelijk te worden, wil uittesten. Daarnaast trekt Vanthilt ook nog naar een dorp in Sardinië waar er een opvallend aantal inwoners 100 jaar of ouder wordt. En pijnlijk, na de povere hart- en conditietest van vorige week wordt hij daar van zijn sokken gelopen door een 84-jarige herder. Dat kan niet zijn, dus trekt Marcel samen met ex-atlete Hanna Mariën zijn sportschoenen aan. En met mental coach elke Geraerts spreekt hij vrijuit over zijn angsten, alcoholverslaving en zijn stemmingswisselingen.

‘Op naar de 100!’ Eén om 20.40 uur

Terugblik op de vurige zomer 2018

In de laatste aflevering van Helden van hier keert de brandweer van Antwerpen terug naar de zomer van 2018. En die waas heet, heet, en oh ja, heel heet. En dat had ook effect op de heiden en de bossen, waardoor de brandweer zijn handen vol had. En dat opgeduikelde bommen uit de wereldoorlogen geen uniek West-Vlaams fenomeen zijn, wordt ook duidelijk. De brandweer krijgt een oproep binnen van een man die denkt een bom in zijn te hebben gevonden. “Maar dat er eentje wordt gevonden in een woonwijk, is verrassend”, zegt kapitein Lieven Hilgert. Voorzichtigheid is het sleutelwoord.

Helden van hier VTM 21.10 uur

Klaarstomen voor de festivalzomer

Mei loopt stilaan op zijn laatste benen, juni staat voor de deur. En daarmee ook de nieuwe festivalzomer, beginnende met Graspop en Rock Werchter. Om de festivalfans al een opwarmertje te bieden, heeft Canvas de beste momenten van Rock Werchter 2018 verzameld. Die was er eentje om nooit te vergeten, dankzij het mooie weer, de glansprestaties van de Rode Duivels op het WK en de muzikale hoogtepunten als daar zijn: Anderson .Paak & The Free Nationals, Angèle, STIKSTOF, Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys en vele anderen

Best of Rock Werchter 2018 Canvas 22.05 uur

Buitenaardse horror

Alien viert zijn veertigste verjaardag, dus haalt Q2 de eerste film van de franchise vanavond nog eens vanonder het stof voor een portie buitenaardse horror en sciencefiction. Een Amerikaans ruimteschip is op terugweg naar de Aarde met een grote lading erts, maar dat verloopt niet zonder slag of stoot. Wanneer de boordcomputer van het schip een vreemd signaal opvangt, gaat de bemanning op onderzoek uit. Maar als ze ontdekken dat ze een buitenaardse levensvorm mee aan boord hebben genomen, barst een ware nachtmerrie uit.

Alien Q2 22.35 uur

Netflix en co

Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher Jo De Ruyck de film BlacKkKlansman aanbevelen.

“America first!” Het is er eentje van Trump, maar het was ook de leuze waarmee de leden van de Ku Klux Klan in de jaren zeventig toostten op het blanke Amerika. De seventies waren de tijd waarin Afro-Amerikanen elkaar beconcurreerden met het omvangrijkste suikerspinkapsel en dat maakte het bepaald niet makkelijk om zo’n witte puntkap van de Klan over je hoofd te trekken. Want daarover gaat deze film van Spike Lee: een zwarte agent die met succes in de Klu Klux Klan-afdeling van Colorado infiltreert. Wat het extra pittig maakt is dat het verhaal van BlacKkKlansman écht is gebeurd en dat regisseur Spike Lee er een komische draai aan heeft gegeven. Er zit uiteraard ook een schreeuw tegen racisme en onrecht in. Spike Lee blijft nu eenmaal Spike Lee.

BlacKkKlansman Play More Cinema Vanaf 25 mei op Play More Cinema. Doorlopend beschikbaar in de TV-theek

ook nieuw op Netflix

The rain 2: nu op NetflixIn het eerste seizoen van de Deense reeks The rain zag u hoe mysterieuze regenbuien een dodelijk virus verspreidden. Enkele jongeren slaagden erin te overleven in een bunker die ze na vijf lange jaren uiteindelijk verlaten. Buiten regeert de chaos en dat wordt er in het twee seizoen niet beter op. Voor liefhebbers van donkere post-apocalyptische drama’s.

Under the Silver Lake: nu op Telenet Play MoreNeem alvast een zak vol broodkruimels mee want de kans dat u verloren loopt in de film Under the Silver Lake is niet gering. Dat is helemaal niet erg als u houdt van bizarre verhalen à la Twin Peaks of Mulholland Drive. Deze film gaat over een jongeman die allerlei complottheorieën begint te zien wanneer zijn sexy buurmeisje onaangekondigd en midden in de nacht verhuist. Knotsgek, maar ook spannend en vol referenties naar andere films: dit is heerlijk buitenbeentje.

Keuze van de redactie

Video