Andrew Tate© AP

Roemeense rechtbank wijst verzoek van Andrew Tate af, proces tegen controversiële influencer kan beginnen

Een Roemeense rechtbank heeft vrijdag de verzoeken van de Britse influencer Andrew Tate afgewezen en daarmee het startsein gegeven voor zijn proces in het land vanwege georganiseerde mensenhandel en verkrachting. Er is echter nog geen datum vastgesteld. Zijn advocaten gingen onmiddellijk in beroep tegen het besluit, dat ze onwettig en ongegrond noemen. Ze houden vol dat Tate onschuldig is.

jvh
Bron: BELGA

De 37-jarige influencer zal samen met zijn 35-jarige broer Tristan voor de rechtbank verschijnen. Het Roemeense parket verdenkt hen van seksuele uitbuiting van meerdere vrouwen. De broers werden eind 2022 gearresteerd en zaten drie maanden vast in Boekarest. Ze werden aangklaagd in juni 2023 en mogen het land niet verlaten.

LEES OOK. De zelfverklaarde “vrouwenhater” die uiteindelijk tegen de lamp liep: wie is Andrew Tate en waar wordt hij van beschuldigd?

Volgens de aanklagers werden de slachtoffers in de val gelokt door de twee mannen, die deden alsof ze gevoelens voor hen hadden (bekend als de ‘loverboy’-methode), voordat ze via fysiek en psychologisch geweld gedwongen werden om pornofilms te maken.

Andrew Tate wordt ook beschuldigd van twee verkrachtingen. Tegen de twee broers, die alle beschuldigingen ontkennen, is ook een arrestatiebevel uitgevaardigd door de Britse autoriteiten. Het gaat ook om beschuldigingen van verkrachting en mensenhandel na klachten van verschillende vrouwen. De Roemeense justitie gaf in maart aan bereid te zijn hun uitlevering te aanvaarden, maar alleen na hun proces in Roemenië, dat jaren zou kunnen duren.

LEES OOK. Met dank aan de Gaza-oorlog en vrouwenhater Andrew Tate: hoe rechtsextremisten en moslimextremisten elkaar vinden 

De in 1986 in de Verenigde Staten geboren influencer Andrew Tate woont al een aantal jaar in Roemenië. Voordat hij achter de tralies belandde, zei hij dat hij “de vrijheid” er waardeerde en “het feit dat corruptie voor iedereen toegankelijk is”. 

De kickbokser is verbannen van Instagram en TikTok vanwege misogyne opmerkingen, maar wordt door meer dan negen miljoen mensen gevolgd op het sociale netwerk X, waar hij pronkt met zijn uitpuilende spieren, sigaren rookt en miljoenen tieners fascineert met zijn luxueuze auto’s.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER