© Dirk Vertommen

Minder snel rijden op groot deel Mechelse vesten

In het najaar wordt de maximumsnelheid op een groot deel van de Mechelse vesten (R12) verminderd tot 50 kilometer per uur. Dat moet het snelheidsregime voor bestuurders op de zuidelijke ring tussen de Keizerstraat en de Battelsesteenweg verduidelijken.

Sven Van Haezendonck

De aanpassingen gaan in vanaf het moment dat de gemeenteraad ze begin september formeel goedkeurt. Op de zuidelijke ring brengen de stad en de Vlaamse overheid de maximumsnelheid terug van 70 tot 50 kilometer per uur. Het gaat het om het gedeelte tussen de Keizerstraat en de Battelsesteenweg met halfweg het Kardinaal Mercierplein. Concreet gaat het om de gewestwegen Zandpoortvest, Raghenoplein, Schuttersvest, Van Benedenlaan en Koningin Astridlaan en de Hendrik Speecqvest die sinds kort een gemeenteweg is. Op de ventwegen van de Astridlaan wordt binnenkort zelfs nog maar maximum 30 kilometer per uur getolereerd.

"Veiligheid verhogen"

“De stad was al enige tijd vragende partij om deze aanpassing door te voeren. Omdat de ring overwegend uit gewestwegen bestaat, hadden we het fiat nodig van het Agentschap Wegen en Verkeer. We zijn verheugd dat AWV is meegegaan in dit verhaal. De belangrijkste reden om deze snelheidsverlaging in te voeren, is uiteraard om de veiligheid te verhogen”, zegt waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA). Op de Zandpoortvest geldt vandaag al een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. “De aanpassing op de rest van de zuidelijke ring en de Koningin Astridlaan draagt bij tot enige uniformiteit”, vertelt Hendrickx.

Om de bestuurders op de nieuwe verkeerssituatie te wijzen, komt er tijdelijk signalisatie. “Strikt genomen, moet dat eigenlijk niet. De wegen zijn gelegen in de bebouwde kom. Maar omdat er op de Mechelse vesten al jaren 70 kilometer per uur wordt gereden, achten we het wenselijk om deze wijziging toch duidelijk te maken”, legt de eerste schepen uit.

Binnenkort mag u dus enkel op de Guido Gezellelaan, Edgard Tinellaan en op de Zwartzustervest 70 kilometer per uur rijden en ook daar komt op termijn verandering in.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER