Wall Street opent Fed-dag licht in de plus

Foto: ANP

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine winsten aan de sessie begonnen. Beleggers houden hun kruit droog in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. Alom wordt verwacht dat de rente later op de dag met een kwartpunt wordt verhoogd. Verder werden cijfers gepubliceerd over de inflatie.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,1 procent hoger op 24.535 punten. De brede S&P 500 won 0,2 procent tot 2668 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,4 procent tot 6887 punten.

Veel aandacht zal uitgaan naar de toelichting op het besluit en de nieuwe prognoses van de Fed voor de economische groei en de inflatie. Mogelijk valt daaruit meer op te maken over het tempo waarin de rente de komende jaren verder wordt verhoogd. Voorbeurs bleek dat de inflatie in de Verenigde Staten in november als verwacht is aangetrokken tot 2,2 procent op jaarbasis, van 2,0 procent in oktober.

Industrieconcern Honeywell verloor 0,2 procent nadat het de boeken had geopend. Het concern verhoogde opnieuw zijn financiële verwachtingen voor heel 2017. Ook volgend jaar denkt het bedrijf de omzet en winst verder op te kunnen voeren. Daarnaast werkt het bedrijf aan een opsplitsingsplan.