Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. Verpleegkundige Nina (44) is een van de slachtoffers van toename agressie in de zorg: “Met mijn arm probeerde ik de klappen af te wenden, maar hij was een kop groter”
    PREMIUM

    Verpleeg­kun­di­ge Nina (44) is een van de slachtof­fers van toename agressie in de zorg: “Met mijn arm probeerde ik de klappen af te wenden, maar hij was een kop groter”

    Steeds vaker krijgen zorg- en verpleegkundigen te maken met fysieke agressie, ook van wie je het niet meteen verwacht: bejaarde bewoners in woonzorgcentra. Een oudere man probeerde Jennifer (23) te wurgen toen ze hem oogdruppels gaf, Nina (44) is al twee jaar arbeidsongeschikt na de aanval van een tachtiger. De twee verpleegkundigen doen hun verhaal: “Je verwacht dat er meer wordt geluisterd als je aangeeft dat de zorg te zwaar wordt." De sector legt uit hoe ze de slachtoffers willen bijstaan.
  2. Trein te laat? Dat is niet enkel de schuld van de NMBS: "Kabeldieven zorgen voor 1 uur en 15 minuten vertraging per dag”
    Play
    PREMIUM

    Trein te laat? Dat is niet enkel de schuld van de NMBS: "Kabeldie­ven zorgen voor 1 uur en 15 minuten vertraging per dag”

    Vloek je ook wel eens als jouw trein vertraging heeft? Richt je woede voortaan niet enkel op de NMBS of Infrabel. Want ook koperdieven zorgen elke dag voor vertragingen op het spoor. En niet zo’n klein beetje: gemiddeld 1 uur en 15 minuten per dag. “Het aantal diefstallen in Vlaanderen is vorig jaar tien procent gestegen”, klinkt het bij Infrabel. Hoe willen de instanties de koperdieven afschrikken? En wat riskeren de criminelen?