© JEFFREY GAENS

Alejandro Pozuelo blijft ondanks lucratief aanbod uit Midden-Oosten gewoon bij Racing Genk

Alejandro Pozuelo blijft zeker tot het einde van het seizoen bij Racing Genk. De Spaanse spelmaker had een lucratief bod uit het Midden-Oosten op zak, maar legde dat naast zich neer. “Ik ben hier graag en ik heb veel te danken aan de club, dus ik ben blij dat ik kan blijven”, reageerde de Spanjaard op een persconferentie.

jug, bfa

LEES OOK: Onze huisanalist Wilfried Van Moer vindt de beslissing van Pozuelo een gouden zaak voor Genk: “Dertig procent meer kans op titel”

Alarmfase rood een week geleden bij de leider in de Belgische competitie: het Saoedische Al-Ahli meldde zich in Limburg voor spel- en smaakmaker Alejandro Pozuelo. De club uit het Midden-Oosten wilde de contractueel vastgelegde afkoopsom van acht miljoen euro op tafel leggen én bood de Spanjaard een veelvoud van zijn salaris.

Woensdagmiddag kwam echter het nieuws waar heel Genk op hoopte: Pozuelo blijft gewoon bij blauw-wit. Tenminste, al zeker tot het einde van het seizoen. De clausule in zijn contract werd geschrapt tot het einde van de wintertransferperiode (31 januari, nvdr).

“Pozuelo maakt hiermee niet alleen de keuze van het hart, maar ook de keuze van de ambitie die leeft binnen de hele club”, klinkt het fier in een persbericht van de club. De troepen van trainer Philippe Clement domineren de vaderlandse competitie en hopen in mei een eerste titel sinds 2011 binnen te halen. Op dit moment tellen de Genkenaren zeven punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge.

“Slapeloze nachten”

“Er lag een contract op tafel voor veel geld”, aldus Pozuelo. “Het was geen gemakkelijke beslissing en ik heb enkele slapeloze nachten gehad. Maar ik denk dat ik de juiste beslissing heb genomen”, vertelde Pozuelo. “Mijn vrouw zei als eerste dat ik moest blijven. Ik voelde ook dat het een belangrijk jaar voor de ploeg kan worden en dat dit het moment was om hier te blijven.”

Ondanks een “perfecte stage” steeg de zenuwachtigheid de afgelopen week fors in Genk. Voor de 27-jarige Pozuelo was er concrete interesse van Al-Ahli uit Saudi-Arabië, dat de opstapclausule in zijn contract van acht miljoen wou betalen en hem een jaarsalaris van drie miljoen euro voorlegde in een overeenkomst voor 2,5 seizoenen. Pozuelo vroeg extra bedenktijd voor het aanbod van Al-Ahli, maar koos finaal toch voor het sportieve plaatje bij Genk, dat aan de leiding staat in de Jupiler Pro League en in de Europa League mag overwinteren.

Ook sportief directeur Dimitri De Condé is blij dat die flirt achter de rug is. “Ik had het zelf moeilijk om te slapen. Het is logisch dat hij er goed over nadenkt, want het ging om een lucratief aanbod op zijn leeftijd”, zegt De Condé. “Hij heeft gekozen om de sportieve ambitie te laten primeren, maar ook het hart.”

Pozuelo kwam 3,5 jaar geleden transfervrij naar Genk. De tweevoetige Spanjaard groeide in de Luminus Arena uit tot één van de beste spelers van de Belgische competitie.

Herbekijk de persconferentie hier:

Aangeboden door onze partners