Weerbericht: kans op een donderslag

© Breukers Hendricus

Vrijdag begint de dag in het noordwesten van het land zwaarbewolkt met perioden van regen. Elders is het droog met enkele opklaringen. In de loop van de namiddag wordt het overal wisselend tot zwaarbewolkt en kunnen buien ontstaan. Er is kans op een donderslag.

Bron: BELGA

De maxima liggen tussen 10 en 14 graden, meldt het KMI.

’s Avonds en in de nacht van vrijdag op zaterdag verwacht het KMI regen of buien vanuit Frankrijk, wat opnieuw gepaard kan gaan met een donderslag. In het zuidoosten van het land is het droger. De minima liggen tussen 4 en 7 graden.

Zaterdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met opnieuw wat regen of buien vanuit Frankrijk. In de namiddag en de avond neemt de buienactiviteit nog toe met weer kans op een geïsoleerde donderslag. De maxima liggen tussen 13 graden in de Hoge Ardennen en 16 of 17 graden in Vlaanderen. 

Zondag wordt het winderig met een wisselende bewolking, waaruit soms enkele buien vallen. De maxima liggen tussen 12 en 17 graden. De wind wordt vrij krachtig, en aan zee soms krachtig, uit het zuidwesten met kans op windstoten tussen 70 en 80 kilometer per uur.

Maandag begint de nieuwe week met zon, vooral in het westen van het land. In de loop van de dag neemt de bewolking toe vanuit het zuiden met soms enkele buitjes. Het wordt vrij zacht met maxima tussen 13 en 17 of 18 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen