Coach Benny Rogmans (centraal links achteraan) was tijdens de tweede editie van de bokszakmarathon schor geschreeuwd, dit keer kreeg hij stemtips van Natalia en Helmut Lotti.© Hans Otten

Bokszakmarathon op brugdag lokt 1.100 deelnemers

Geel -

Voor het derde jaar op rij organiseert vechtsportclub Naksu Geel samen Fighters Against Cancer op 10 mei haar Bokszakmarathon. Onder leiding van coach en bezieler Benny Rogmans krijgen liefst 1.100 deelnemers een intensieve bokszaktraining.

De opbrengst gaat naar het goede doel. Benny Rogmans was vorig jaar halfweg het 24 uur durende sportevenement zijn stem helemaal kwijt. Wat wil je ook, als je ieder uur – en dat een volledig etmaal lang – een andere groep geoefende (kick)boksers en/of enthousiaste beginnelingen doorheen een gespierde training op de bokszak moet schreeuwen? “Ik was altijd veel te enthousiast en riep vanuit de keel. Helmut Lotti en Natalia hebben me bijgestuurd. Nu doe ik dat vanuit de buik en heb ik enkele trucjes geleerd om mijn stem op te warmen. En volgend jaar kan ik mee doen aan The Voice”, zegt Rogmans.

Maar het belangrijkste is dat de marathon in samenwerking met Fighters Against Cancer geld wil inzamelen in de strijd tegen kanker. Een uurtje je energie kwijtmeppen op de bokszak kost 10 euro per persoon. “De technieken zijn niet zo moeilijk”, zegt voorzitter Jens Maes van Naksu Geel. “We hebben een filmpje gepost op onze Facebookpagina met alle combinaties. Zo kunnen zij die willen zich wat voorbereiden. Voor de rest is het gewoon amuseren. Er naast kloppen maakt echt niet uit.”

Vorig jaar was het met 880 inschrijvingen al een doorslaand succes, dit jaar staat de teller al boven 1.100. “Vooral de mond-tot-mondreclame is hier een belangrijke factor”, vertelt Benny Rogmans. “Voor mensen zonder gevechtsportachtergrond is er zeker wat drempelvrees om een boksclub binnen te wandelen. Maar je merkt dat de mensen terugkomen en ook anderen weten te overtuigen om het te proberen. Het is tenslotte afzien voor het goede doel.” Er zijn nog enkele plaatsjes vrij. (ho)

www.naksu.be

www.fightersagainstcancer.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners