Drie DIY-tips om kruiden een mooi plekje te geven in de keuken

© Shutterstock

Een potje basilicum hier, een potje verse munt daar: het is niet altijd makkelijk om kruiden een vaste plek te geven in je keuken… met vaak een slordig boeltje op het aanrecht als resultaat. Maar met deze DIY-hacks, maak je een fotogeniek plekje voor al je kruiden zonder dat je een klassiek rek moet aanschaffen.

vwh

Kopjes en kannetjes

Stop: gooi oude kopjes of exemplaren die met een deuk in of scherf uit niet meteen weg. Ze doen perfect dienst als stek voor je kruiden. Mix en match voor een experimenteel kruidenhoekje of etaleer stuks uit één servies als je meer aan uniformiteit bent.

© Pinterest / IG

Groene gordijnroedes

Gordijnroedes aan de muur of voor het venster, maar dan zonder gordijnen. Hang er bloembakken naar keuze aan en plant er je kruiden in. Tip: ga voor enkele roedes onder elkaar van dezelfde lengte en varieer met de potjes. Handige harry? Maak cirkelvormige inkepingen in een houten plank - hier kunnen straks bloempotten met kruiden in. Hang beide uiteinden van de plank vast met touw en maak bovenaan vast aan een gordijnroede.

© Pinterest/ IG

Bouwmateriaal met blik

Een betonmat hoeft niet alleen in funderingen, ze geeft ook een industriële toets aan je interieur. Bevestig ze aan de muur en hang er lege blikken met kruiden aan. Ga voor blikken van dezelfde grootte, die je eventueel een make-over geeft met een spuitbus goud- of zilververf. Mag het iets landelijker? Losse planken met blikken of emmertjes eraan zijn een makkelijke en budgetvriendelijke optie.

© Pinterest

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer