Pep Guardiola komt in juni naar België en dat is geen toeval

© AFP

Pep Guardiola, de geroemde trainer van Manchester City, zakt op zaterdag 2 juni af naar de KDB-Cup op de voetbalvelden van Drongen. Dat hebben de organisatoren maandag bekendgemaakt. De KDB-Cup, vernoemd naar Kevin De Bruyne, die in de jeugd van Drongen speelde en nu voetbalt bij City, is een internationaal jeugdtoernooi voor U15-ploegen.

Stefan Smet, vtvn

“We zijn natuurlijk meer dan verheugd dat een icoon als Pep Guardiola zoveel interesse toont in ons toernooi”, laat de organisatie in een mededeling weten. “Het vormt een primeur voor de hele voetbalgemeenschap van de Oost-Vlaamse eersteprovincialer KVE Drongen. En zeker ook voor alle U15-ploegen die deelnemen aan de KDB-Cup. Zij krijgen met zijn aanwezigheid een stevige duw in de rug en zullen ongetwijfeld geen extra motivatie meer nodig hebben.” Ook de U15-ploeg van Manchester City zal dit jaar afzakken naar het toernooi.

Guardiola won als coach van Barcelona onder meer tweemaal de Champions League en drie keer de Primera Division. Met Bayern München voegde hij er nog drie Bundesliga-titels aan toe.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen