© Bart Borgerhoff

Ladies van Patro pakken de dubbel na ruime zege in bekerfinale: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”

Peer -

Op de Dag van de Arbeid werd de finaleweek van de Beker van Limburg afgetrapt op de velden van RC Peer, met de finale tussen eersteprovincialer Bilzen Youth en tweedeprovincialer Patro Eisden als hoogtepunt. De Maaslandse vrouwen pakten uiteindelijk de beker na een knappe 0-5-zege.

Erik Martens

In een aangenaam wedstrijdbegin, met twee ploegen die er vol voor gingen, bracht Mols Patro op voorsprong na een doorsteekpass van Lafoune. Ubags, met een lob, en opnieuw Mols maakten er op het kwartier al 0-3 van. In de tweede helft bood Bilzen nog flink wat weerwerk, maar Lakhiar en opnieuw Mols zetten de 0-5-eindscore op het bord.

Twee prijzen

De Nederlandse kapitein en ouderdomsdeken Melissa Mols was toch wat verrast door het Belgische voetbalniveau: “Twee prijzen in één seizoen, dat heb ik nog niet meegemaakt”, verklaarde de Nederlandse topschutster van het kampioenenteam. “Met een keeper die in de beker geen enkele tegengoal incasseerde en in de competitie slechts eentje, kan dat ook niet anders.”

Bilzen-trainer Joseph Koolen was niet ontgoocheld en vond het een correcte uitslag, zijn team weet nu waar het aan moet werken. “Volgend seizoen gaan we voor de titel of de beker. Dat belooft alvast.”

In de kleine finale won Hasselt de strijd om de derde plaats in de slotminuut met een 2-1 zege ten koste van Bocholt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer