© AFP

2.000 euro boete voor elke minuut dat ze bleef zingen: uitgelopen optreden Lana Del Rey draait duur uit

Ze gaf een wervelende show, maar die eindigde wel te laat. Het optreden van Lana Del Rey (38) bezorgt de organisatie van het Amerikaanse Coachella-festival nog een gepeperde rekening.

De boete bedraagt bijna 28.000 dollar omdat de show van Del Rey dertien minuten voorbij de opgelegde eindtijd ging. Dat betekent ongeveer 2.000 dollar voor elke minuut. De Say yes to heaven-zangeres had klaar moeten zijn om 23.45 uur. Het werd dus een tikkeltje later. In feite was ze zelfs nog niet klaar, maar de organisatie besliste midden in het nummer White Mustang om haar microfoon uit te schakelen. Anders had het bedrag van de boete nog opgelopen.

LEES OOK.Lana Del Rey verrast fans door dagje mee te draaien in wafelrestaurant

De organisatie zegt de boete niet aan te vechten. Del Rey viel in de smaak bij het publiek, en men wil het incident door de vingers zien. Het is bovendien een flink stuk minder dan vorig jaar, toen meerdere hoofdacts hun optredens te laat beëindigen en er een boete van 117.000 dollar werd opgelegd.

Lana del Rey staat, net als Madonna, erom bekend haar begin- en eindtijden niet te respecteren. Vorig jaar begon ze veel te laat op het Britse Glastonbury, naar eigen zeggen omdat de kapper veel tijd nodig had voor haar kapsel. (tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER