© BELGA

Moet Union verdediger Christian Burgess een tijdje missen door blessure? “Hij heeft al meer dan tien dagen pijn”

Union kon zondagavond niet winnen van Anderlecht in het eigen Dudenpark, maar dat was niet het enige slechte nieuws dat de Unionisten te verwerken kregen. Christian Burgess, de leider in de Brusselse verdediging, moest nog voor het slotkwartier de wedstrijd staken door een blessure. Met de bekerfinale en de ontknoping in de titelstrijd in zicht is dat alleszins geen leuk nieuws.

Het gaat om een probleem onderaan de voet, zo bevestigde coach Alexander Blessin zondag op de persconferentie. “Het is een probleem dat al vorige week opkwam. Met pijnstillers konden we het nog wel in controle houden, maar hij blijft pijn hebben. Elke keer wanneer hij zijn voet op de grond zet, geeft het een vervelend gevoel.”

“We zullen een scan moeten maken om te zien wat er exact aan de hand is”, aldus de 50-jarige coach. “Ik kan nu dus nog niet zeggen hoe serieus het is, al is het natuurlijk wel al vrij ernstig als hij nu al meer dan tien dagen pijn heeft.”

Of de 32-jarige Britse verdediger dus speelklaar is voor de bekerfinale donderdag tegen Antwerp, is voorlopig nog onduidelijk. Als Burgess niet zou kunnen spelen, verschijnt Ross Sykes hoogstwaarschijnlijk in zijn plaats aan de aftrap.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL