© EPA

België boekt eerste zege tegen Estland op EK curling

De Belgische curlingmannen hebben dinsdagnamiddag hun eerste zege geboekt op het EK (divisie B) in het Zwitserse Sankt Gallen. De Red Rocks klopten Estland met 9-4.

In de voorbije vier wedstrijden op het EK gingen de troepen van bondscoach Bram Van Looy telkens onderuit. Na de 2-12 pandoering op de openingsspeeldag tegen Letland volgden nipte nederlagen tegen Engeland (5-6) en Israël (8-10). Dinsdagmorgen verloren de Belgen met 1-9 van Finland.

De eerste drie landen in de poule strijden voor promotie naar divisie A, de laatste twee spelen barrages om degradatie naar divisie C te vermijden. België, met skip Timothy Verreycken, Tom Van Waterschoot, Gregory Janbroers, Pieter Meijlaers en Jeroen Spruyt, is na vijf wedstrijden zevende en voorlaatste met één overwinning. De rode lantaarn is voor het zegeloze Estland.

Woensdag speelt België in groep A van divisie B nog tegen Spanje, donderdag staat een duel met Hongarije op het programma. Vorig jaar beëindigden de Belgen het EK als zesde in hun groep, waardoor barrages net vermeden werden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten