© Gregory Van Gansen

Njet voor Eendracht Aalst: licentiecommissie geeft zeven nationale amateurclubs géén licentie voor komend seizoen

De licentiecommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft woensdag de licenties voor amateurreeksen uitgereikt. Tweede Nationale-ploegen RFC Tournai, Eendracht Aalst, La Louvière Centre, KFC Merelbeke en RUS Binche kregen die niet, net als Excelsior Virton en USRL Wezet in Eerste Nationale.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De licentiecommissie vraagt de clubs om desgevallend enkele extra documenten voor te leggen van betalingen of recente geschillen die nog openstaan. Bij een aantal clubs werden zo lonen niet uitbetaald of ontbraken attesten van bedrijfsrevisoren. Ze hebben allemaal wel de mogelijkheid om hun dossier aan te vullen in beroep.

Intussen zijn ze ook bij KV Oostende bezig met hun licentie. De kustploeg kreeg een njet van de licentiecommissie, maar panikeert niet.

“Dit was ingecalculeerd en er kon eigenlijk ook geen andere beslissing zijn”, aldus voorlopig bewindvoerder Werner Van Oosterwyck op de clubwebsite. “De club moet overgenomen zijn en er moet een kapitaalsinjectie gebeuren. Pas dan kunnen wij een duidelijk licentiedossier indienen. We zijn vergevorderd met het investeringsfonds Apex Capital Global LLC. Ik las ook een artikel in de pers over Apex maar ik kan enkel maar zeggen dat alle gesprekken in volledige transparantie verlopen. Men wil hier een positief verhaal schrijven. Er moeten echter nog enkele handtekeningen worden gezet en zolang dat én de kapitaalsinjectie niet zijn gebeurd, is de overname niet volledig. Wél evolueert alles gunstig.”

“Verscheidene aandeelhouders waren constructief en zetten ook al hun handtekening om een aandelenoverdracht te bekrachtigen maar twee aandeelhouders weigeren dit voorlopig”, klinkt het. “De gesprekken hiervoor zijn lopende en we worden hierin goed ondersteund door advocatenkantoor DLA Piper en clubadvocaat Dimitri Dedecker. Apex Capital Global wil 100% van de aandelen verkrijgen – wat normaal is – dus we zijn er nog niet helemaal.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer