Samih Belfaqir, hier rechts op een archiefbeeld, scoorde vier keer voor Bregel en wordt zo reekstopschutter.© Serge Minten

Plus ArtikelEerste provinciale

EERSTE PROVINCIALE. Park naar eindronde, Achel wint prestigeduel en Belfaqir topschutter van reeks

Park Houthalen speelt samen met Bree-Beek en Koersel de interprovinciale eindronde. Conurrent Turkse Rangers won wel van Meeuwen (3-1), maar de Houthalenaren haalden het, vrij vlot zelfs, van Torpedo (3-0). Achel toonde zich een waardig kampioen en won het prestigetreffen tegen nummer twee Bree-Beek. Opgemerkt werden de vier doelpunten van Samih Belfaqir tegen Zonhoven. Daarmee wordt de spits van Bregel topschutter van de reeks. Lees hier alle verslagen van de wedstrijden in eerste provinciale van dit weekend. (jc)

KAMPIOEN: Achel.

EINDRONDE: Bree-Beek, Koersel, Park Houthalen.

DEGRADANTEN: Herkol, Meeuwen, Hoepertingen.

ACHEL 1 - BREE-BEEK 0

Kampioen Achel VV heeft het seizoen in eerste provinciale in schoonheid afgesloten met een hardbevochten zege tegen Bree-Beek. De bezoekers verdienden meer, maar hun schoentje knelde in de afwerking. Geen goals in een nochtans aangename en kansrijke eerste helft. Van Hoegee kreeg de beste kansen voor Bree-Beek, maar besloot naast of Wouters stond in de weg. Het enige doelpunt van de match werd gemaakt door Dors, na knap voorbereidend werk van het duo Agten-Schouteden. (frba)

ACHEL: Wouters, Janssens, Gevers, J. Vandebroek (22’ Vanhelden), N. Vandebroek, Schouteden (78’ Spreuwers), Theuwis, Peeters (72’ Maes), Dors, Pinxten, Agten (89’ Van Dyck).

BREE-BEEK: Bollen, Leroy, Schildermans (51’ Driessen), Stienaers (88’ Vanderstraeten), Wels (80’ Borkelmans), Van Hoegee, Paredis, Joosten, De Ceulaer, Janssen, Rouwet.

DOELPUNT: 67’ Dors 1-0

GELE KAARTEN: Dors, Stienaers, Paredis, Janssens.

SCHEIDSRECHTER: Heyligen.

TOESCHOUWERS: 150.

BREGEL 5 - ZONHOVEN 2

Bregel Sport trakteerde Zonhoven United op een 5-2-pandoering. Belfaqir scoorde vier keer, waarvan drie keer in vijf minuten. De bezoekers klommen nochtans al snel op voorsprong na een aarzeling in de thuisdefensie. Maar met drie goals in amper vijf minuten zette Befaqir die scheve situatie helemaal recht: 3-1. Bregel bleef de wedstrijd domineren en controleren, pas na goals van Warson en opnieuw Belfaqir kon Zonhoven de pil verzachten via Withofs. Delait miste nog een strafschop. (divu )

BREGEL: Gilis, Verstraeten, Peustjens (80’ Merken), Dupas (80’ Thomas), Vermeulen, Chouâ, Pittie (80’ Kocyigit), Concordia, Belfaqir, Warson, Mullens (75’ Remans).

ZONHOVEN UNITED: Loyens, Budé, Peeters, Stappers (64’ Motmans), Withofs, Bielen, Delait, Swinnen, Makondi, Emonds (46’ Thuwis), Vrijens.

DOELPUNTEN: 10’ Delait 0-1, 20’ Belfaqir 1-1, 23’ Belfaqir 2-1, 25’ Belfaqir 3-1, 68’ Warson 4-1, 75’ Belfaqir 5-1, 89’ Withofs 5-2.

STRAFSCHOP: 88’ Delait (Zonhoven, gestopt).

GELE KAARTEN: Mullens, Remans, Thuwis.

SCHEIDSRECHTER: Claesen.

TOESCHOUWERS: 100. (divu)

GRUITRODE 0 - BERINGEN 2

KVK Beringen sloot het seizoen iaf met een goed gevoel na zes op zes tegen Achel en Gruitrode. Man van de match tegen Nevok was Romero Regales met twee goals. Veel tijd had Regales niet nodig om zijn eerste van de middag tegen de touwen te duwen. Na drie minuten kopte hij al de 0-1 binnen. Kort voor het halfuur scoorde hij, na een mooi uitgespeelde combinatie, de 0-2. Nevok kreeg na rust nog één goede kans op de aansluitingstreffer, waarna de partij verwaterde. (frba)

GRUITRODE: Thielens, Martens, Gielen, Hermans (46’ Coolen), Ieracitano (84’ Peeters), Geelen, Van Den Broek (80’ Berrevoets), Bongaerts, R. Berben (80’ Daniels), J. Berben, Berrevoets, Vyslouzil.

KVK BERINGEN: Van Dael, Zotti, Demirsoy, Reykers, Regales (85’ Karadogan), Bens, Wouters, Driessen, Ouzahim, Hulsmans, Ofori.

DOELPUNTEN: 3’ Regales 0-1, 28’ Regales 0-2.

GELE KAARTEN: Ieracitano, Gielen, R. Berben.

SCHEIDSRECHTER: Hontis.

TOESCHOUWERS: 100. (frba)

HELSON 1 - KOERSEL 1

Met een strafschopdoelpunt in blessuretijd bezorgde Moerenhout Helson alsnog een verdiend punt tegen Weerstand Koersel: 1-1. Bezoeker Asnong had met zijn twintigste doelpunt van het seizoen Koersel op voorsprong gebracht en het zag er lang naar uit dat Weerstand de drie punten zou pakken. Helson beet immers zijn tanden stuk op het goed georganiseerde verweer van de bezoekers. Ook doelman Reckers toonde zijn kunnen op pogingen van de bedrijvige Lambrecht en Kristof Bloemen. Maar op de strafschop van Moerenhout, na een duwfout op Kanli, moest hij zich toch gewonnen geven: 1-1. (divu)

HELSON: Van De Paer, Montagnino, Schepmans (83’ Kenis), Brullot, Lenaerts (56’ Vekemans), Kristof Bloemen, Moerenhout, Glenn Bloemen (83’ Ruymen), Punie (72’ Goulding), Lambrecht, Kanli.

KOERSEL: Reckers, Ties Claes, Xander Claes, Geys (88’ Lukas Vaes), Ceyssens (88’ Hermans), Asnong (70’ Cerigioni), Putzeys, Ndukimana, Ulenaers, Coenen, Ponet.

DOELPUNTEN: 34’ Asnong 0-1, 92’ Moerenhout (strafschop) 1-1.

STRAFSCHOP: 92’ Moerenhout (Helson, omgezet).

GELE KAARTEN: Ceyssens, Ties Claes.

SCHEIDSRECHTER: Mesotten.

TOESCHOPUWERS: 120. (divu)

HERKOL 4 - HOEPERTINGEN 1

SV Herkol heeft met een vlotte 4-1-overwinning tegen Hoepertingen - na zeven jaar - eervol afscheid genomen van eerste provinciale. De afscheidnemende kapitein Sander Plessers opende de score op pass van Ovnicek. Voor de 2-0 waren de rollen omgekeerd. Halfweg maakte Foque er met een streep 3-0 van. Geholpen door de wind kon Van Gils op corner milderen. Van Veldhoven hield het overzicht voor de 4-1-eindscore. (krth)

HERKOL: Pinxten, Symkens, S. Thijs (83’ W. Plessers), Catteeuw (66’ Jannis), Ovnicek, D. Thijs, Cauwenberg, S. Plessers (81’ Zaczagkis), Van Veldhoven, Foque, Colemont.

HOEPERTINGEN: Marchandise, Goffin, Berger, Lemmens, De Coninck, Vanholst, Lux (74’ Knapen), Van Gils (80’ Vanormelingen), Vanherck (46’ Froidmont), Christiaens, Driesmans (60’ Vrancken).

DOELPUNTEN: 28‘ S. Plessers 1-0, 39’ Ovnicek 2-0, 45‘ Foque 3-0, 60’ Van Gils 3-1, 83‘ Van Veldhoven 4-1.

GELE KAART: Lemmens.

SCHEIDSRECHTER: Truyen.

TOESCHOUWERS: 80. (krth)

E. MECHELEN A/D MAAS 3 - HERK FC 1

E. Mechelen a/d Maas boekte zondag een verdiende thuiszege tegen Herk FC: 3-1. De partij werd gekruid met twee strafschoppen en een rode kaart. De thuisploeg liet voor de rust al wat kansjes onbenut, maar klaarde de klus uiteindelijk na de pauze. Pacan opende de score in die tweede helft met een afstandsschot en toen Aykac die kloof aandikte tot 2-0, leek de partij gespeeld. Na een strafschop aan beide zijden bleef de thuiszege uiteindelijk overeind. (edst)

E. MECHELEN A/D MAAS A: Broeckx, J. Beckers, Aykac (67’ Ferro), P. Janssen (67’ Riahi), De Luca (65’ Neyens), Pacan, Verheyen, Wevers, Annab, Islamovic, Pirlet (61’ Goessens).

HERK FC: Lambeets, Eyckmans, Claes, El Boubsi, Gilissen, Blockx, Motmans (69’ Bussé), Haenen (46’ Fory), Poelmans, Coeckelberghs (63’ Strauven), Odeurs.

DOELPUNTEN: 56’ Pacan 1-0, 60’ Aykac 2-0, 69’ Gilissen (strafschop) 2-1, 84’ Annab (strafschop) 3-1.

STRAFSCHOPPEN: 69’ Gilissen (Herk FC, omgezet), 84’ Annab (E. Mechelen a/d Maas A, omgezet).

GELE KAARTEN: El Boubsi, Janssen, Ferro, Poelmans, Claes.

RODE KAART: 89’ Swinnen.

SCHEIDSRECHTER: Cuypers.

TOESCHOUWERS: 80. (edst)

PARK HOUTHALEN 3 - TORPEDO HASSELT 0

Park Houthalen heeft - na een vlotte zege tegen Torpedo Hasselt - het laatste ticket voor de interprovinciale eindronde in de wacht gesleept. Park zat al medio eerste helft in een goede flow dankzij een mooie solo en dito afwerking van Grossi: 1-0. Ghiro liet na om de marge nog voor rust te verdubbelen. Torpedo bood in de eerste helft nog goed weerwerk, maar moest na rust steeds meer achteruit kruipen. Gueroui, in combinatie met Bieniek, en Ghiro vertaalden de lokale dominantie ook in cijfers: 3-0. (frba)

PARK HOUTHALEN: De Boevere, Gueroui (83’ Carraciolo), Olivieri, Prévot, Grossi, Müllenmeister, Bouazil (75’ Clerckx), Bieniek, Verbeeck, Vandebeeck, Ghiro (81’ Pellegriti).

TORPEDO HASSELT: Meykens, Ooms, Swers, Vandecaetsbeek, Hermans, Vos (56’ Henrioulle), Serneels (53’ Beenaerts), Theunis, Hermans, Ocanssey, Loukili (45’ Campus).

DOELPUNTEN: 20’ Grossi 1-0, 53’ Gueroui 2-0, 72’ Ghiro 3-0.

GELE KAARTEN: Prévot, Verbeeck, Hermans.

TOESCHOUWERS: 120. (frba)

TURKSE RANGERS 3 - MEEUWEN 1

Een counterend Meeuwen bleek niet opgewassen tegen een op balbezit spelende Turkse Rangers. Bij de eerste tegenprik was het meteen kassa voor de bezoekers. Al. Stankov stelde snel gelijk. Terwijl Meeuwen erop los counterde én miste, eiste de thuisploeg het balbezit op maar wel scoorde. Telefgrafo rondde een knappe aanval af en Kaylesiz bezegelde in het slot het lot van Meeuwen. (gesi)

TURKSE RANGERS: Dautzenberg, Briels, Al. Stankov, Telegrafo, An. Stankov, Taktak, Felomina, Sögütcü (66’ Erbas), Fabrice, Alkis, Kaylesiz.

MEEUWEN: Swinne, Willems (75’ Gijbels), Segers, Scheelen, Bollen (86’ Plessers), Rogiers (82’ Verlinden), Verbeeck, Gabriels, Reumers, Goossens, Bloemen.

DOELPUNTEN: 15’ Gabriels 0-1, 19’ Al. Stankov 1-1, 73’ Telegrafo 2-1, 91’ Kaylesiz 3-1.

SCHEIDSRECHTER: Boelen.

TOESCHOUWERS: 120. (gesi)