camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

JEFFREY GAENS

Marc Brys

“Zes punten meer kunnen hebben”

“We hebben ook deze wedstrijd aangevat om te winnen. Terwijl Waasland-Beveren met drie verdedigende middenvelders begon”, analyseerde Marc Brys. “Wij hebben onze kansen gekregen. Voor rust speelden we te veel door het midden, waar het vast zat. Dat hebben we bijgestuurd, waardoor we meer mogelijkheden kregen. Hét item is toch wel dat afgekeurde doelpunt. Buitenspel volgens de VAR? Dat kan goed zijn, maar ik herinner me toch een doelpunt uit onze competitie waarbij een doelpunt viel, maar de VAR geen clear error meer kon inroepen omdat het doelpunt zoveel later viel, nu kon dat plots wel? Buya Turray doet na die buitenspelfase nog twee dubbele acties, speelt de bal dan centraal, Bezus moet drie man voorbij gaan en dan scoren. Dan wordt de fase van een dikke minuut eerder aangegrepen om het doelpunt af te keuren. Dat is surreëel. Wij scoren al niet makkelijk. Van de hemel belandden we meteen weer down to earth. Mijn complimenten aan mijn spelers dat ze zich herpakt hebben. Toch kwamen we op 1-2, maar ik ben me ervan bewust dat die 2-2 ook weer echt een cadeau was. We zijn negentig minuten voor de drie punten gegaan, dit is de derde keer dat de zege erin zat. Eigenlijk hadden we zes punten meer kunnen hebben.” (gus)