Luc Leunen en Jos Van Bavel van Lions Club Hoogstraten overhandigen 5.000 voor Het Stenen Kindeke aan Bea Van Bergen en Joeri Van Gils van Mirho.© rr

Scholengemeenschap Mirho geeft tweede leven aan solidariteitsfonds

Hoogstraten -

Het solidariteitsfonds Het Stenen Kindeke, dat streeft naar gelijke onderwijskansen, heeft een bedrag van 5.000 euro ontvangen.

Het aantal onbetaalde schoolrekeningen stijgt elk jaar en voor veel gezinnen wordt de financiële druk hoog. Scholengemeenschap Markdal richtte daarom in 2011 het solidariteitsfonds op. De Koning Boudewijnstichting gaf goedkeuring om het fonds door Mirho voort te laten zetten. Een fondsenwervingsgroep ontwikkelt strategieën om de continuïteit en het bereik van het fonds te vergroten, terwijl een ethische commissie in samenwerking met de zorgcoördinatoren ervoor zorgt dat de middelen terechtkomen bij de kinderen en jongeren die ze het meest nodig hebben.

Het bedrag van 5.000 euro werd geschonken door Lions Club Hoogstraten Markland. Die bijdrage komt ten goede aan de kinderen en jongeren in de Mirhoscholen. “We creëren een omgeving waarin elk kind, ongeacht zijn of haar capaciteiten, zich welkom en gewaardeerd voelt en kansen krijgt om te groeien en te bloeien”, zegt Bea Van Bergen, afgevaardigd bestuurder van Mirho.

Giften voor Het Stenen Kindeke zijn fiscaal aftrekbaar en kunnen gedaan worden via de website van Mirho.

www.mirho.be/solidariteit

  (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners