Direct naar artikelinhoud

Zidane verlengt contract bij Real, al heeft de club dat nog niet bevestigd

Zidane verlengt contract bij Real, al heeft de club dat nog niet bevestigd
Beeld epa

Zinédine Zidane heeft zijn contract als trainer van Real Madrid verlengd. Dat liet de Franse coach zich vandaag ontvallen op een persconferentie. Real heeft het nieuws alleen nog niet officieel naar buiten gebracht.

De 'Koninklijke' verlengde de afgelopen weken al de contracten van Isco en Marcelo. Zidane liet vandaag weten dat hij de club ook trouw blijft. De verbintenis van de Fransman liep aan het einde van het huidige seizoen af. "Mijn contract is eigenlijk al verlengd", aldus 'Zizou'. "Maar dat zegt me eigenlijk niets. Ik probeer gewoon alles te geven en doe dat van dag tot dag."

Zidane werd in januari 2016 aangesteld als hoofdtrainer van Real Madrid. Hij won sindsdien twee keer de Champions League met zijn ploeg. Real werd het afgelopen seizoen ook voor het eerst sinds 2012 opnieuw kampioen van Spanje. Voordat hij Rafa Benitez opvolgde, was Zidane coach van de beloftenploeg van Real. De Fransman verklaarde vorige maand al dat hij in gesprek was over een nieuw driejarig contract bij Real.