GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Drie camera’s houden Kamp Knalt in het vizier: “Maximaal 7.000 bezoekers”

Leopoldsburg
Meerderheid: CD&V (9), Vooruit (8)Oppositie: N-VA (4), Pro Leop (2); VB (2)

Camerabewaking: De raadsleden gaven unaniem hun goedkeuring om tijdens Kamp Knalt, dat op 1 juni op het Koningin Astridplein voorzien is, bewakingscamera’s te installeren. De oppositie vroeg wel naar het waarom (VB) en de aanpak (Pro Leop). Schepen Sara Verbeeck (CD&V) gaf aan dat dit dorpsfestival alsmaar groeit en verwacht met de aangekondigde affiche dat die trend zich nog gaat doorzetten. “Vandaar het voorstel om op drie invalshoeken van het plein de camera’s te installeren en er wordt een maximumcapaciteit van 7.000 bezoekers vooropgesteld. Er zal effectief geteld worden en zo nodig worden de ingangspoorten afgesloten”, weet de schepen voor jeugdbeleid.

Craenenhoefweg: Het Agentschap Wegen en Verkeer diende bij het Departement Omgeving een aanvraag in tot het bekomen van een omgevingsvergunning voor de herinrichting van het kruispunt Leopoldsburgsesteenweg-Craenenhoef. Omdat deze laatste een gemeenteweg is, moet de gemeenteraad een goedkeuring geven voor het kappen van enkele bomen en de definitieve vaststelling van het rooilijnplan. Raadslid Jos Berghmans (N-VA) vond dat de bezwaren van de omwonenden te weinig gehoord werden en verwacht dat de voorziene verkeerslichten voor een verkeersinfarct gaan zorgen, niettegenstaande het om slimme verkeerslichten gaat. N-VA en VB stemden tegen. Volgens schepen Marleen Kauffmann speelt de gemeente in dit dossier een eerder kleine rol en zijn ook de onteigeningen volledig in handen van Wegen en Verkeer.

Schenkingen: In de aanloop en sinds de opening van het museum Liberation Garden werden frequent erfgoedschenkingen gedaan aan het museum. Die werden ondertussen geïnventariseerd en moeten volgens de wet door het gemeentebestuur goedgekeurd worden ter aanvaarding. (sb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer