De vredesvlag zal gehesen worden aan het Steen.© Joris Herregods.

Antwerpen hijst vredesvlag naar aanleiding van conflict tussen Israël en Hamas

Antwerpen -

De stad gaat de vredesvlag hijsen aan het Steen om op te roepen tot vrede in het Midden-Oosten. De Antwerpse gemeenteraad bepleit een staakt-het-vuren in Gaza en eist ook de onmiddellijke vrijlating van de onschuldige gijzelaars die door terreurorganisatie Hamas werden ontvoerd op 7 oktober.

Oppositiepartij Groen diende dinsdagavond een motie in met de vraag aan de gemeenteraad om de vredesvlag te hijsen in Antwerpen. Dit naar aanleiding van de terroristische aanval van Hamas op 7 oktober 2023 en de harde tegenreactie van Israël. Op vraag van de meerderheid (N-VA, Vooruit en onafhankelijk schepen Erica Caluwaerts) werd die motie bijgestuurd, om zo die wens voor vrede unaniem te kunnen goedkeuren.

Met uitzondering van Vlaams Belang (dat zich onthield), keurden alle fracties de aangepaste motie, die oproept tot vrede, goed. “Het oorlogsgeweld in het Midden-Oosten, en in het bijzonder in Gaza, duurt nu al meer dan zeven maanden”, staat er in de motie. “De situatie voor de inwoners daar wordt iedere dag uitzichtlozer. Er moet dringend een staakt-het-vuren komen. Het oorlogsgeweld moet onmiddellijk stoppen. Ook de door terreurorganisatie Hamas ontvoerde onschuldige gijzelaars bij de gruwelijke aanslag van 7 oktober 2023 moeten onmiddellijk vrijgelaten worden. Daarom hijsen we de vredesvlag om de wens naar vrede en naar de vrijlating van de gijzelaars extra kracht bij te zetten. Op die manier toont Antwerpen dat het resoluut voor de vrede kiest.”

Er wordt nu een moment gezocht om de vredesvlag te hijsen. Dat zal gebeuren aan het Steen.(jas)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners