Oostenrijkers wordt aangeraden op het gelijkvloers te slapen, en niet op een verdieping onder het dak. Door het gewicht van de vele sneeuw kunnen de daken instorten.
Volledig scherm
Oostenrijkers wordt aangeraden op het gelijkvloers te slapen, en niet op een verdieping onder het dak. Door het gewicht van de vele sneeuw kunnen de daken instorten. © EPA

Oostenrijk kreunt onder sneeuwval: lawinegevaar op hoogste niveau, tienduizenden mensen ingesloten door sneeuw

De sneeuwchaos in Oostenrijk houdt aan. Tienduizenden inwoners en toeristen zijn van de buitenwereld afgesneden. In onder meer de deelstaten Voralberg, Salzburg en Tirol geldt ook code 5 voor lawinegevaar, het allerhoogste niveau dat maar zelden voorkomt. Dit weekend vielen er al drie doden bij lawines in het Alpenland, een vierde is nog vermist. Door een ongeluk met een Flixbus zijn vandaag verder dertien gewonden gevallen.

9 reacties

  • Christiaan Goethals

    5 jaar geleden
    Ze hebben er daar veel moeite mee, Freek. Wat denk je, 40 000 mensen vast, er is nog niets opgelost.
  • Walter Maes

    5 jaar geleden
    Goede god, mensen, ga daar niet wonen. Leve het noordzeeklimaat
  • Freek De Meyer

    5 jaar geleden
    Oostenrijk is wel goed uitgerust tegen grote hoeveelheden sneeuw denk ik. Ze krijgen het daar wel opgelost.
  • danny buyse

    5 jaar geleden
    Straks smelten? De sneeuw op deze hoogten vanaf 1500 meter blijft zeker nog liggen tot aan de lente! Er ligt voldoende sneeuw om te gaan skiën tot in de maand april, zelfs al zou er geen meer bijvallen tijdens de rest van de winter.
  • johanneke li

    5 jaar geleden
    ze kunnen best de sneeuw dat ze opscheppen al in rivieren/meren dumpen zodat het al kan wegvloeien/smelten ipv te wachten tot het dooit.