De nieuwbouw van campus Zandpoort wordt een brede open school.© czaar architecten

Werken voor nieuw schoolgebouw op Zandpoortvest beginnen midden juni

Mechelen -

De werkzaamheden voor het nieuwe schoolgebouw van BA campus Zandpoort in Mechelen gaan midden juni van start. Eerst vindt op de werf een archeologisch onderzoek plaats, waarna de afbraak van een oude conciërgewoning volgt.

Eind 2025 moet het nieuwe schoolgebouw van het Busleyden Atheneum klaar zijn. Campus Zandpoort kiest daarbij voor het concept van een brede open school. Alle ruimtes, zelfs de gangen, krijgen er een functie. Van zodra de eerste werken achter de rug zijn, kan de aannemer in augustus beginnen met uitgraven om de fundering te gieten. “Als alles deze zomer vlot loopt, kunnen we bij aanvang van het nieuwe schooljaar een feestelijke eerstesteenlegging organiseren”, zegt Kevin De Backer, coördinator van BA Zandpoort.

De nieuwbouw is een uitbreiding van het bestaande gebouw en wordt opgetrokken op een schoolterrein op de hoek van de Bleekstraat met de Zandpoortvest. “De leerlingen behouden dus een veilige toegang tot de huidige school. Opdrachtgever Aurora zal er bovendien alles aan doen om de hinder van de werf zo laag mogelijk te houden”, zegt Geert Van Hoof, algemeen directeur van GO! Scholengroep 5, waar Busleyden Atheneum een onderdeel van is.

Het project wordt gerealiseerd door een DBFM-formule, waarbij het gebouw wordt ontworpen, gebouwd en gefinancierd door het consortium Aurora en gedurende dertig jaar ook wordt onderhouden.(svh)

LEES OOK. Nieuwbouw voor schoolcampus Zandpoort gaat in zomer 2024 van start: “Transparantie past perfect bij onze manier van lesgeven”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners