© Joris Herregods

Vier gewonde cipiers bij opstootje in Mechelse gevangenis

Na een conflict tussen twee gevangenen in de gevangenis van Mechelen zijn vier cipiers met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Dat zegt de Mechelse politie.

Rond 18.30 uur vond er een opstootje plaats tussen twee gevangenen, bevestigt woordvoerder Dirk Van de Sande van de Mechelse politie. Vier cipiers die tussenbeide trachtten te komen, raakten daarbij lichtgewond.

De politie werd erbij geroepen om de rust te doen weerkeren. De twee betrokken gevangenen zitten nu in aparte cellen.

Volgens de liberale vakbond VSOA is het incident een rechtstreeks gevolg van een personeelstekort in de Mechelse gevangenis. “De gevangenen zijn gefrustreerd omdat er, door het tekort aan personeel, activiteiten wegvallen”, zegt secretaris Eddy De Smedt. “Het gevecht van vandaag startte omdat een gevangene kwaad was dat hij maar één wandeling kreeg in plaats van twee.”

Het personeelstekort is volgens De Smedt al langer een probleem. “Ook morgen zullen er volgens de planning acht mensen te weinig zijn”, zegt hij. Volgens De Smedt licht een van de vier cipiers nog steeds in het ziekenhuis.

Het personeel van de gevangenis zou een actie overwegen die kan gaan van het draaien op zondagsbezetting tot een volledige staking. Daarover is volgens het VSOA nog geen duidelijkheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer