Stad Antwerpen zal gevandaliseerde dierenreplica’s herstellen

De stad Antwerpen zal de levensgrote dierenreplica’s ter ere van de 175ste verjaardag van de Zoo, die werden toegetakeld door vandalen, herstellen. Dat bevestigt een woordvoerder van de stad.

LEES OOK. Vandalen beschadigen replica’s van Zoo-olifant en gorilla Gust

Begin juli had de stad als onderdeel van de zomercampagne 16 levensgrote kopieën van dierentuindieren op verschillende plaatsen in de binnenstad gezet. De campagne in het teken van 175 jaar Antwerpse Zoo zou tot eind juli lopen, maar al bij de start van de actie werden de twee krokodillen op de Scheldekaaien gestolen. Afgelopen weekend sloegen vandalen opnieuw toe: de slagtand van de olifant op het Mechelseplein werd afgebroken, de gorilla op de Meir werd van zijn sokkel geduwd en de zebra in de Kammenstraat werd ook toegetakeld.

“De gevandaliseerde beelden zullen hersteld worden, zodat de campagne zoals gepland tot 31 juli kan doorgaan”, zegt Dirk Delechambre van stad Antwerpen maandag. Op de website van de stad en bij elke replica staat een kaartje waarop alle beelden zijn terug te vinden. Het kostenplaatje van de toegebrachte beschadigingen is onbekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER