De dief leek heel goed te weten wat hij zocht.
Foto: Jelle Houwen

Dief steelt kluis uit woonkamer in Hoogstade terwijl gezin slaapt: "Spaargeld van de kinderen zat erin"

In Hoogstade heeft een dief zaterdagnacht ingebroken in een huis. In amper een paar minuten tijd en in alle stilte stal hij de kluis die in de woonkamer stond, terwijl iedereen aan het slapen was. In het huis staan camera's die alles filmden. Zijn gezicht is duidelijk zichtbaar. "We zijn het spaargeld van onze kinderen kwijt", klinkt het bij het gezin.Ā Ā 

"Op de beelden is duidelijk te zien dat de man om 5.30 uur de woonkamer binnenkwam", vertelt Jan Pollet uit Hoogstade bij Alveringem aangeslagen. "Onze voordeur was dicht, maar niet gesloten. Blijkbaar kon hij die vrij snel en zonder lawaai openbreken. Je ziet hem even rondkijken, dan loopt hij naar de brandkast die tegen de muur stond."

"En dan neemt hij die brandkast mee. In de brandkast zelf zat het spaargeld van onze 4 kinderen, wat geld van onszelf en nog wat spullen. In totaal gaat het om meerdere duizenden euro's. Ook de portefeuille van mijn vrouw nam hij mee. Na 4 minuten verdween hij weer. Geruisloos, terwijl wij lagen te slapen. Mijn bloed kookt ervan."

Kinderen zijn onder indruk

De 16-jarige dochter ontdekte toen ze 's ochtends naar beneden ging dat de voordeur openstond. "Ze zag ook dat de autosleutels op de oprit lagen. De auto's stonden er wel nog. Ze riep mij onmiddellijk. En toen ik zelf keek, zag ik meteen dat onze kluis in de woonkamer weg was."

In het huis hangen camera's en op die beelden is de man duidelijk herkenbaar te zien. "Ik hoop dat de politie de dief vindt. Het viel mij op dat hij heel goed leek te weten wat hij nodig had. Onze 4 kinderen zijn er het hart van in dat mensen in staat zijn tot zoiets slechts."Ā 

Meest gelezen