Cosby wilde - voor hij geboeid werd afgevoerd - alleen nog weten of hij voortaan elke keer aan de politie moet melden wanneer hij de staat Pennsylvania verlaat. "Zelfs voor een weekendje?" Inderdaad, dat moet.
Volledig scherm
PREMIUM
Cosby wilde - voor hij geboeid werd afgevoerd - alleen nog weten of hij voortaan elke keer aan de politie moet melden wanneer hij de staat Pennsylvania verlaat. "Zelfs voor een weekendje?" Inderdaad, dat moet. © AP

Van America's Dad tot "seksueel gewelddadig roofdier"

Acteur Bill Cosby (81) is veroordeeld tot minstens drie jaar cel voor het verkrachten van Andrea Constand (45). Hij moet maximaal tien jaar brommen. De feiten dateren van bijna 15 jaar geleden. Met deze veroordeling valt het zwarte icoon definitief van zijn voetstuk. "Mister Cosby, dit is een zeer ernstig misdrijf. Niemand staat boven de wet", sprak rechter Steven T. O'Neill hem streng toe. Cosby werd geboeid afgevoerd.

8 reacties

  • michel wanquet

    6 jaar geleden
    Marc Spandel zijn fantasie speelt hem duidelijk parten. Cosby zal nooit in een gewone gevangenis terecht komen. Als je in de VS geld hebt - en dat heeft hij - kan je opteren voor een verblijf in een luxe-gevangenis. Een cel alleen kan niet, ze zijn altijd per vier, maar als je voldoende geld op tafel legt kan je de cel afhuren voor jou alleen. Ik heb het dan nog niet over maaltijdkeuze en dergelijke..
  • Marc Spandel

    6 jaar geleden
    Hoe ziet zo'n gevangenis voor (demente, blinde, gehandicapte enz.) 80- plussers er uit? Een soort rusthuis waar je door vrijwilligers gevoed wordt met een lepeltje? Of gaat het om een gewone klassieke gevangenis waar je opgesloten wordt tussen allerlei zware criminelen en je niet moet riskeren om je te bukken om iets op te rapen?
  • Maurice Keukelaers

    6 jaar geleden
    Die man heeft zoveel geld dat hij tot aan zijn dood zal blijven procederen. Ik geloof niet dat hij 1 dag zal vastzitten.
  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    Een schande. Hij kreeg levenslang want hij zal sterven in de gevangenis.
  • paul remy lemmens

    6 jaar geleden
    mag ook 5 jaar geen sex meer hebben
  1. PREMIUM

    Goffin schrijft zich in voor ATP Washington

    Ook al wordt er pas eind van de maand een beslissing omtrent het doorgaan van de US Open (31 augustus) verwacht en toonde David Goffin (ATP 10) afgelopen weekend nog zijn scepsis, toch liet de Luikenaar niets aan het toeval over en schreef hij zich in voor de Citi Open in Washington (13 augustus), het eerste toernooi op de ATP-kalender na de lockdown. Goffin is op het ATP 500-toernooi in goed gezelschap, want ook onder anderen Daniil Medvedev (ATP 5), Stefanos Tsitsipas (ATP 6), Roberto Bautista Agut (ATP 12), Diego Schwartzman (ATP 13), Karen Khachanov (ATP 15), Denis Shapovalov (ATP 16), Christian Garin (ATP 18), Felix Auger-Aliassime (ATP 20) en Kei Nishikori (ATP 31) staan op de inschrijvingslijst. Grigor Dimitrov (ATP 19), die enkele weken geleden als eerste speler positief testte tijdens de Adria Tour, meldde gisteren dan weer dat hij genezen en coronavrij is én uitkijkt naar de US Open. Als dat toernooi tenminste doorgaat. (FDW)
  1. PREMIUM

    Optreden Gene Thomas zo leuk dat het is stilgelegd

    Tot drie keer heeft de organisator van de Good Mood Summer Bar in Laarne Gene Thomas gevraagd z'n optreden stil te leggen. Reden: het publiek leek de coronamaatregelen vrijdag in al zijn enthousiasme even vergeten. "Na overleg met de ordediensten hebben we besloten om het evenement zelf twee uur vroeger dan voorzien stil te leggen", zegt de organisatie vzw Samuse. nu Optredens in openlucht kunnen enkel voor een zittend publiek met een maximum van 400 personen, maar op beelden is te zien dat van social distancing geen sprake is en zowat de hele feestzone staat te dansen. Verdere optredens in de zomerbar achter het kasteel van Laarne mogen gewoon doorgaan. "Maar als we opnieuw merken dat de regels geschonden worden, zullen we niet aarzelen om ook die vroegtijdig stop te zetten."
  2. Voorbestemd voor het café, maar Jan werd pater en vroedman: “Veel vrouwen gezien. Maar slechts één voor wie ik wilde uittreden”
    PREMIUM

    Voorbe­stemd voor het café, maar Jan werd pater en vroedman: “Veel vrouwen gezien. Maar slechts één voor wie ik wilde uittreden”

    Hij had het volkscafé van z’n ouders kunnen overnemen en had vrouwen kunnen hebben, aan elke vinger tien. Maar geen ravissante deerne kon Jan Braspenning (75) vermurwen. Hij werd eerst pater, dan pastoor en ontdekte als vroedman in Kameroen alsnog de wonderen van de vrouwelijke anatomie. In de schaduw van z’n kerk die steeds minder volk trekt, blikt Jan terug op een rijk leven.