© Ward Bosmans

Kristof Calvo: “Goed idee om het Mechels beleid te introduceren in Vlaanderen en België”

Kristof Calvo (Groen) ging vanmorgen in Mechelen stemmen. Hij trekt de lijst voor de Kamer. Met vier cameraploegen en een leger fotografen en journalisten in zijn zog trok hij te voet naar de stembus.

Ward Bosmans

Kristof Calvo werd tijdens de campagne geregeld stevig aangepakt door de kopstukken van andere partijen. “Vannacht heb ik echter goed geslapen. In afwachting van de uitslagen begint nu de stress.”

Een van de tegenstanders is Bart Somers (Open Vld) met wie Calvo samen in de Mechelse gemeenteraad zit. “Of deze verkiezing op de goeie verstandhouding gewogen heeft? Nee, maar ik hoop wel dat hij burgemeester blijft en samen met mij veel Mechelaars. Maar uiteindelijk blijft dat zijn keuze. Het is ook zo dat Mechelen Brussel kan inspireren mocht er een progressieve coalitie mogelijk zijn. Met Bart De Wever als minister-president gaat dat niet lukken.”

Er werd veel gespeculeerd over het feit dat Somers en Calvo het zogenaamde Mechels model over heel Vlaanderen of België willen uitrollen, maar volgens het kopstuk van Groen bestaat die blauw-groene as niet. “Maar ik denk wel dat het een goed idee zou zijn om het Mechels beleid te introduceren in Vlaanderen en België.”

“Hopen vier zetels”

Mochten zowel Calvo als Somers Mechelen verlaten voor een deelname aan de toekomstige regering, dan wordt het uitkijken wie er de nieuwe Mechelse burgemeester wordt. “Ik hoop dat de burgemeester dezelfde blijft”, zegt Calvo. “Maar als dat niet het geval is dan zullen we wel zien of het een groene of een liberale opvolger wordt. Ik hoop vooral dat er in Vlaanderen en federaal iets verandert. Persoonlijk hopen wij op vier zetels in dit kiesdistrict.”

In afwachting van de uitslagen gaat Calvo nog een eindje wandelen om de zenuwen onder controle te houden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER