De straatracers laten bandensporen na.
Foto: Pieter Van Hecke

Buurtbewoners Temse zijn straatracers beu: "Het is hier precies Francorchamps"

Buurtbewoners van een aantal straten in een wijk achter het station van Temse zijn de straatracers beu. In het weekend verandert de anders zo rustige buurt in een racecircuit. "Vorig weekend was het ongezien, het was hier precies het circuit van Francorchamps", klinkt het. De politie nuanceert de feiten. "We kunnen niet van een probleem spreken."

"Er komen er elk weekend meer en meer", vertelt buurtbewoner Jürgen Van Acker. Jürgen woont in de Boodtsstraat. Hij woont in een rustige wijk achter het station van Temse. Maar in het weekend maken autoracers zijn straat en de omliggende straten onveilig.

"Het was nog nooit zo erg als vorig weekend. Het begon vrijdag rond 16 uur en het stopte maar zondagavond. Sommigen komen hier met hun Ferrari of Lamborghini en ik zou ik er niet van schrikken als ze soms zelfs snelheden halen tot 150 kilometer per uur. Het is hier precies Francorchamps in het weekend. Ze staan zelfs met hun chronometer op het voetpad om de snelste tijd te meten. In de Philemon Haumanstraat is er een bandenspoor van twaalf meter lang."

Volgens de buurt is het probleem te wijten aan de verschillende omleidingen in Temse. "Daardoor zijn we geïsoleerd en kunnen de racers hun vrije gang gaan."

Straatracers amper gemeld bij politie

Katty De Bruyn, waarnemend korpschef in Temse, bevestigt dat er vorig weekend 3 meldingen zijn binnengekomen. "We hebben ploegen ter plaatse gestuurd, maar toen ze toekwamen was er niets meer van te zien. Vorig jaar is er een GAS-reglement opgesteld omdat er overlast was door racende auto's. We hebben ondertussen een tweetal auto's in beslag genomen. Je moet ze daarvoor wel op heterdaad kunnen betrappen, dat is het moeilijke eraan."

"In elke grootstad is er wel overlast, ook racende auto's horen daarbij. Toch is er volgens mij geen structureel probleem van straatracers in Temse. We krijgen daar trouwens amper meldingen over binnen. Buiten vorige week is er nog niet over geklaagd geweest. Tenzij er overlast is, maar ze het niet melden natuurlijk", gaat ze verder. "Anders is het achteraf makkelijk klagen. Wie overlast heeft, moet dat direct laten weten, in plaats van de dag erna beelden op sociale media te gooien."

De politie zal de volgende nachten nog extra controleren.

Meest gelezen