© AP

Elise Mertens raakt in tweede ronde in Madrid niet voorbij voormalig grandslamwinnares Sloane Stephens

Elise Mertens (WTA 29) heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de derde ronde (1/16e finales) van het WTA 1.000-toernooi in Madrid (gravel/8.770.480 dollar)

Marnix Taes
Bron: BELGA

Mertens verloor in de tweede ronde van de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 33) in drie sets: 3-6, 6-3 en 6-1. De partij duurde twee uur en zestien minuten.

De 28-jarige Limburgse was als 28e reekshoofd vrij in de eerste ronde in de Spaanse hoofdstad. Met Stephens kreeg ze in de tweede ronde een tennisster met de nodige faam voor de kiezen, die bovendien afgelopen weekend nog het WTA250-toernooi in het Franse Rouen op zak stak. In 2017 schreef de 31-jarige Amerikaanse de US Open op haar naam, het jaar nadien schopte ze het tot in de finale van Roland Garros. Mertens en Stephens wonnen elk twee van hun vier eerdere onderlinge wedstrijden. De Limburgse was de beste in hun laatste confrontatie eerder dit jaar in Brisbane.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het dubbelspel vormt Mertens in Madrid met de Taiwanese Su-Wei Hsieh het eerste reekshoofd. Zij treffen in de eerste dubbelronde de Amerikaanse Asia Muhammad en de Indonesische Aldila Sutjiadi.

Stephens neemt het in de derde ronde op tegen vijfde reekshoofd Maria Sakkari (WTA 6). De Griekse schakelde in de tweede ronde de Kroatische Donna Vekic (WTA 38) uit in twee sets (6-3 en 6-2).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer