Een bestuurder boorde in februari zijn Range Rover in de kapel.© rr

Nog geen timing voor restauratie ingestorte kapel, kruispunt wordt opnieuw opengesteld voor verkeer

Sint-Katelijne-Waver -

Als alles volgens plan verloopt, dan wordt het kruispunt van de Bredeheide met Heidijk in Sint-Katelijne-Waver eerstdaags opnieuw volledig opengesteld voor het verkeer. Het kruispunt was deels afgesloten nadat in februari een Range Rover in de kapel tot stilstand kwam.

Het ongeval gebeurde half februari. De bestuurder van een Range Rover kwam met zijn wagen in de kapel Hoop der Hopelozen tot stilstand. Het bouwwerk liep daarbij grote schade op. Vooral de voor- en een zijgevel raakten zwaar beschadigd. Zo zwaar dat het er naar uit zag dat de kapel niet gered zou kunnen worden. 

Uiteindelijk oordeelden experts dat het gebouwtje op het kruispunt van Bredeheide met Heidijk wel hersteld kan worden. “Wanneer de werken van start kunnen gaan, is nog niet duidelijk. Maar de kapel wordt zeker gerestaureerd”, reageerde burgemeester Kristof Sels (N-VA) maandag op een vraag van Lore Roelandts (Samen Anders) tijdens de gemeenteraad.

De kapel is intussen ook voldoende gestut, waardoor het kruispunt eerstdaags opnieuw volledig opengesteld kan worden voor het verkeer. Op vrijdag 31 mei om 20 uur organiseert Ert en Heem in de bibliotheek een voordracht over de geschiedenis van de 19de-eeuwse kapel.(svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners