© Politie Zeeland

14 arrestaties bij fruitbedrijf in Zeeland na grote cocaïnevangst in Antwerpse haven

In Kapelle, een gemeente in het Nederlandse Zeeland, zijn maandag veertien mannen gearresteerd na de levering van een vrachtwagen met 1.500 kilo cocaïne. De drugs waren binnen gekomen via de Antwerpse haven én onderschept door de politie.

ph

De drugsvangst gebeurde vrijdag al, maar werd stilgehouden omdat de lading bananen waar de drugs in verstopt zaten, stiekem werd gevolgd door de politie. Zo konden de Nederlandse speurders in samenwerking met onze autoriteiten de levering volgen tot aan een fruitbedrijf in Kapelle. De Zeeuwse politie gaf vanochtend toelichting op Omroep Zeeland over de actie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De veertien verdachten komen uit Rotterdam, Goes, Middelburg, Hansweert, Amsterdam en Berkel-Enschot. Drie van hen hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. De onderschepte cocaïne heeft een geschatte straatwaarde van zo’n 44 miljoen euro. Alle verdachten zijn opgesloten.

Er worden nog meer fruitbedrijven gecontroleerd deze week. Het komt vaker voor dat deze bedrijven met behulp van hun deklading cocaïne smokkelen. Daarbij handelt de Nederlandse politie in nauwe samenwerking met de Belgische federale politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen