Direct naar artikelinhoud
Schietpartij Utrecht

Slachtoffers Utrecht kenden schutter niet

Slachtoffers Utrecht kenden schutter niet
Beeld REUTERS

Ze waren 19, 28 en 49 jaar oud en ze woonden in Utrecht en omgeving. De drie slachtoffers die bij de schietpartij in Utrecht omkwamen, kenden hoofdverdachte Gökmen T. niet.

Het jongste slachtoffer is de 19-jarige Roos Verschuur. De vrouw uit Vianen heeft gestudeerd aan het horeca- en toerismecollege van ROC Nieuwegein. Ze was werkzaam bij broodjeszaak Kwalitaria Délifrance en bij een vestiging van groothandel Makro in Vianen. Kwalitaria Delifrance houdt vandaag een besloten bijeenkomst voor de directe medewerkers van Verschuur. De buurvrouw van het slachtoffer begon een inzamelingsactie om geld op te halen voor haar begrafenis. Binnen drie uur werd meer dan 15.000 euro gedoneerd.

De 49-jarige Rinke Terpstra uit Utrecht was getrouwd en had twee zoons en een dochter. Terpstra werkte als ict-consultant bij ProRail. Daarnaast was hij jeugdtrainer bij sportclub Desto in het Utrechtse Vleuten. Daar voetbalde en tenniste hij zelf en gaf hij trainingen, ook aan zijn eigen kinderen. Sportvereniging Desto maakte zijn overlijden maandagavond bekend.

Topman Pier Eringa van ProRail reageerde op het overlijden van Terpstra. "De verschrikkelijke gebeurtenissen van maandag en het verlies van onze collega zijn hard aangekomen", aldus Eringa. "Dit raakt alle ProRailers in het hart."

Het derde slachtoffer is een 28-jarige man uit Utrecht. Zijn familie wil niet dat zijn naam bekend wordt gemaakt.

Bij het schietincident zijn ook drie mensen zwaargewond geraakt. Een 20-jarige vrouw uit Utrecht, een 74-jarige man uit De Meern en een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein.

De politie heeft opnieuw iemand aangehouden wegens de schietpartij. Het is een 40-jarige man uit Utrecht. Zijn rol wordt onderzocht, aldus het OM.