Direct naar artikelinhoud
Nederland

Nederlandse premier heeft black-out tijdens debat en roept adviseur: “Caroliene, help!”

Nederlandse premier heeft black-out tijdens debat en roept adviseur: “Caroliene, help!”
Beeld ANP

De Nederlandse premier Mark Rutte was het even helemaal kwijt tijdens het slotdebat van de NOS dinsdagavond. Door een black-out kon hij niet meer op zijn punt komen. Hij riep in paniek zijn politiek adviseur ter hulp: “Caroliene! Ik ben het kwijt!” 

De Nederlanders trekken vandaag naar de stembus om nieuwe provincieraden aan te duiden. De verkiezing is van groot belang voor de nationale partijen in Nederland, omdat onrechtstreeks ook de nipte meerderheid van de regering-Rutte in de Eerste Kamer op het spel staat. De premier kan dus maar beter een goede beurt maken tijdens de debatten. 

Dat was niet echt het geval. “Het was echt een ramp. Dit is de hel, als je een black-out hebt in een debat”, gaf hij achteraf toe op de Nederlandse televisie. “Je hebt het allemaal goed voorbereid en, fuck, je kan het argument niet vinden. Ik heb er geen excuses voor. Maar wel vreselijk balen.” 

VVD’er Rutte kreeg zijn black-out in een rechtstreeks debat met PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher. De Nederlandse premier wou twee voorbeelden geven van hoe het land in plaats van tegenover elkaar te staan naast elkaar kan staan, maar struikelde plots: “Waar was dat tweede voorbeeld? Caroliene!” De presentatrice lachte: “Serieus?” Rutte wás ernstig: “Ik ben het kwijt”. Hij had zijn politiek adviseur, Caroliene Hermans, nodig om hem weer op het juiste spoor te zetten. Zijn tegenstander Asscher reageerde laconiek: “Is Caroliene onderweg?” “Help”, probeerde de arme premier zich nog een houding te geven.

Twitter bericht wordt geladen...