‘De natte dromers’ winnen vlottenrace op de Hasselt Student Regatta.© Het Belang van Limburg

Hasselt Student Regatta gestart, drie eerste wedstrijden netjes verdeeld

Zondagnamiddag wordt op het Albertkanaal in Kuringen geroeid in de Hasselt Student Regatta. Zoals altijd wordt er vooraf gekampt met vlotten, die in een beschermde zone aan de Vlaamse Vereniging van Watersport om ter snelst een rondje peddelden.

Dirk Jacobs

De natte dromers’ bleken daarbij het snelst, ‘De zompige zeemeerminnen’ werden tweede en ‘De vochtige nimfen’ finishten als derde. Inmiddels zijn de eerste roeiwedstrijden gestart en dat leverde meteen spektakel op bij de vrouwen eenzitters, waar Britt Vandersmissen (UCLL) met haar boot omsloeg en kopje-onder ging. De race zelf werd gewonnen door Jill Ramaekers (UHasselt) die een enorme voorsprong opbouwde in haar vijfde en laatste Regatta. Gitte Raymaekers eindigde als tweede.

PXL-er Cas Vermeer roeide naar de winst in de enkele mannenboot. Bij de mannen dubbel greep UCLL dan de winst. Onder het motto ‘iedereen tevreden’ voor de achtzitter eraan komt, werd de buit in de drie wedstrijden vooraf netjes verdeeld. Cas Vermeer (PXL) denderde als eerste over de meet in de eenzitter voor Olaf Van Bylen (UH) en Seppe Van Leenen (UCLL). Tieme Berben en Sander Smeers hadden flink wat voorsprong bij hun aankomst voor de UHasselt en de PXL.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer