Snelheidscontrole in het Hoogeind.© Marc Herremans

Politie flitst deze week in Hoogeind Stabroek

Kapellen/Stabroek -

Politiezone Noord blijft inzetten op snelheidscontroles en controleert wekelijks op zes plaatsen in Stabroek en Kapellen.

Korpschef Tom De Gent: “Verkeersveiligheid is een prioriteit en snelheidscontroles horen daarbij. Jouw snelheid in de auto zorgt niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van alle andere weggebruikers. De snelheidslimieten zijn veiligheidslimieten, die zijn bedoeld om alle weggebruikers maximaal te beschermen in het verkeer. Door te snel te rijden breng je iedereen in gevaar.” 

Elke week wordt er op verschillende plaatsen in Stabroek en Kapellen geflitst. Dat gebeurt zowel daar waar een snelheidsbeperking geldt van maximum 30 km per uur, als op plaatsen waar die maximumsnelheid ligt op 50 of 70 km per uur.

De afgelopen week werden 3647 voertuigen gecontroleerd op zes verschillende standplaatsen. Dat is meer dan andere weken en dat komt omdat politiezone Noord ook heeft deelgenomen aan de flitsmarathon.

3354 bestuurders hielden zich keurig aan de toegelaten snelheden en dat stemt overeen met meer 92 procent. 293 bestuurders daarentegen reden te snel en dat is 8 procent. Er werd een topsnelheid gemeten van 114 km per uur waar slechts 70 km per uur was toegelaten.

Ook deze week wordt er gecontroleerd op snelheid. Naar vaste gewoonte verklapt politiezone Noord één locatie waar er wordt geflitst. Deze week staat de camera opgesteld in het Hoogeind in Stabroek. (evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners