Mak KV Mechelen raapt slechts puntje op Standard, kloof met AA Gent bedraagt nu al zes punten

© BELGA

KV Mechelen heeft vrede moeten nemen met een punt tegen Standard na een 0-0-gelijkspel. Meer verdiende de matige Mechelaars ook niet in Luik. Het laatste Europees ticket is nu ver weg, want de kloof met AA Gent bedraagt ondertussen al zes punten.

Thomas Franken

Drie wedstrijden op acht dagen tijd. Roteren dus, dacht coach Hasi, want vier wijzigingen in de Mechelse basiself. Slimani kreeg rust, zijn vervanger voorin was Bassette. Verder gingen Bolingoli, Konaté en Storm eruit voor respectievelijk Pflücke, Mukau en Hairemans. Foulon, die wat last had aan de heup, geraakte toch klaar voor de aftrap. Bij Standard toverde coach Leko geen verrassingen uit de hoed.

Meteen vuurpijlen

Het ging er wat armoedig aan toe tijdens het openingsfase op het doorgaans zo vurige Sclessin. Twaalf minuten doodse stilte vanwege de thuisaanhang uit protest tegen de gang van zaken in Luik. Eén seconde na twaalf liet de harde kern zich wel meteen horen, maar op een negatieve manier. Vuurpijlen op het veld, ref Allaerts legde de partij even stil.

Tot zover het vreemde begin van Standard - KV Mechelen. Bassette had de netten toen al laten trillen, maar zijn 0-1 werd terecht afgekeurd wegens buitenspel van Foulon in de aanloop naar het doelpunt. Het was een halfuur wachten tot Standard de neus aan het venster kwam steken. Yeboah counterde uitstekend en bediende Kawabe, maar de plichtsbewuste Foulon perste er een ultieme versnelling uit om de Japanner het scoren te beletten. Niet dat de het spelniveau ook omhoog ging, maar wat later drong Standard opnieuw aan. Opnieuw was Yeboah de aangever met een balletje achteruit, Balikwisha knalde hoog over doel. Twee grote kansen voor de thuisploeg dus, voor Malinwa bleef het bij een slap schotje van Hairemans. Zou iemand in de tweede helft wél het vuur aan de lont - op het veld welteverstaan - willen steken?

Cobbaut redt op de lijn

De Rouches startten ook het best aan de tweede helft. Balikiwisha trapte van buiten de zestien, maar geraakte niet voorbij Coucke. Voor rust reageerde de KV-goalie ook al alert in een flipperkastfase na een schot van Kanga, nu moest hij zijn eerste echte redding verrichten. De Mechelaars vonden er niets beter op dan Bassette tevergeefs diep te sturen, terwijl Standard wel voor concreet doelgevaar zorgde. Een schot van Kawabe werd gestopt door het been van Cobbaut, iets later hielden de vuisten van Coucke een vluchtschot van de Japanner tegen.

Dé redding van de match moest nog komen. Niet door Coucke, wel door Cobbaut, die het balletje van Kanga van de lijn keerde. Eerde kopte de Standard-spits nog in de handen van Coucke. Om maar te zeggen dat het gevaar van één kant kwam.

Zespuntenkloof met AA Gent

Door Slimani, Storm en Walsh te brengen voor Bassette, Hairemans en Pflücke wilde Hasi offensief toch nog iets betekenen. Maar daar kwam weinig van in huis. Perica was ei zo na gevaarlijk voor de Luikenaars, maar dat was buiten Bates gerekend.

Zo eindigde de wedstrijd op een gelijkspel. Gezien het wedstrijdverloop mogen ze over dat resultaat bij Malinwa zeker niet klagen, maar het laatste Europees ticket lijkt nu wel erg ver weg. Door de Gentse zege op Stayen (0-2) telt de kloof tussen KV en de Buffalo’s al zes punten. Met nog vijf wedstrijden te gaan, is er nog niets verloren, maar dan zal het bij de Kakkers toch beter moeten dan in Luik dinsdagavond.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen