© YouTube

Vrouw neemt dode oom mee naar bankkantoor om lening af te sluiten

In Brazilië belden bankmedewerkers de politie nadat een vrouw 17.000 real (iets meer dan 3.000 euro) probeerde te ontlenen met behulp van een dode man in een rolstoel.

wver
Bron: Globo

Érika de Souza Vieira Nunes, naar eigen zeggen het nichtje van de man, bracht hem naar een bankfiliaal in Bangu, een wijk in het westen van Rio de Janeiro. Daar probeerde ze de 68-jarige Paulo Roberto Braga een document te laten ondertekenen voor het bekomen van een lening.

Een bediende van de bank merkt al snel op dat de man er erg bleek uitziet, terwijl een collega het merkwaardige tafereel begint te filmen met de gsm. Op de beelden is te zien dat de vrouw het hoofd van de overleden man rechthoudt en tegen hem praat. “Oom, luister je? Je moet het ondertekenen. Ik kan niet voor je tekenen, Paulo”, hoor je haar zeggen. Nadat een bankmedewerker opmerkt dat hij denkt dat dit “niet legaal is, hij ziet er niet goed uit”, antwoordt de vrouw dat hij “nu eenmaal zo is”.

Uiteindelijk worden de hulpdiensten verwittigd, waarna ambulanciers ter plaatse komen en vaststellen dat de zestiger al enkele uren voordien is overleden. Daarop wordt de vrouw in de boeien geslagen door de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER