Drukste luchthaven ter wereld ligt plat na grote stroompanne: meer dan 1000 vluchten geschrapt

De luchthaven Hartsfield-Jackson International Airport in het Amerikaanse Atlanta (Georgia) is zondag urenlang getroffen door een grote stroompanne. Daardoor ligt alle vliegverkeer op de drukste luchthaven ter wereld plat. Vermoedelijk ligt een brand in een ondergrondse elektriciteitscabine aan de basis van het incident. Intussen is de stroom hersteld en gaat de luchthaven 5000 maaltijden bedelen. Het vliegverkeer is nog steeds zwaar verstoord, meer dan 1000 vluchten werden geschrapt.

adm

De stroomonderbreking in de terminals gebeurde rond 13 uur lokale tijd (19 uur Belgische tijd). Wachtende passagiers raakten daardoor gestrand aan de controlepunten en aan de gates. Volgens Amerikaanse media zouden arbeiders per ongeluk een stroomkabel hebben doorgeknipt, maar dat wil de luchthaven niet bevestigen.

(lees verder onder de video)

“De oorzaak van het incident wordt nog onderzocht”, luidt het in een mededeling. Vermoedelijk ligt een brand in een ondergrondse elektriciteitscabine aan de basis van het incident.

Gestrande reizigers

© AP

Door de panne zijn duizenden passagiers gestrand, een tijdlang in het donker, op de luchthaven van Atlanta. Daarnaast is ook een zogenaamde “ground stop” van kracht in andere luchthavens voor vluchten naar Atlanta, waardoor ook daar reizigers gestrand zijn. Volgens CNN moesten in totaal al meer dan 1000 vluchten van een naar de luchthaven in Atlanta worden geannuleerd, waarvan 350 vertrekkende vluchten. Heel wat aankomende vluchten worden daarnaast omgeleid naar luchthavens in de buurt.

Stroom hersteld

Intussen is de stroom in heel de luchthaven hersteld. De treinen om en rond het station zouden de komende uren terug moeten beginnen rijden, de luchthaven heeft aangekondigd 5000 gratis maaltijden te bedelen aan gestrande reizigers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op Hartsfield-Jackson vertrekken en landen elke dag 2.500 vliegtuigen. De luchthaven krijgt dagelijks gemiddeld 275.000 passagiers te verwerken.

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen