© Icon Sport

Nele Gilis grijpt naast plek in kwartfinales op WK squash

Nele Gilis (PSA 4) heeft zich maandag op het wereldkampioenschap squash in de Egyptische hoofdstad Caïro niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales.

Bron: BELGA

Gilis, het vierde reekshoofd, verloor in de achtste finales (derde ronde) tegen de Egyptische Fayrouz Aboelkheir (PSA 19) met 3-1. De setstanden waren 11-8, 11-7, 7-11 en 11-5. De partij duurde 52 minuten.

Neles jongere zus Tinne Gilis (PSA 8), het zevende reekshoofd, speelt later maandag haar wedstrijd van de derde ronde tegen de Engelse Sarah-Jane Perry (PSA 17).

De 28-jarige Nele Gilis schopte het op het WK vorig jaar in Chicago tot in de kwartfinales, haar beste WK-prestatie tot nog toe. De 26-jarige Tinne Gilis strandde toen in de derde ronde (achtste finales). Eerder deze maand leidden de Kempense zussen de Belgische vrouwenploeg naar een eerste titel op het EK voor landenteams in Zwitserland. 

De Egyptische nummer 1 van de wereld Nour El Sherbini mikt in eigen land op een zesde opeenvolgende wereldtitel, de achtste uit haar carrière. Het WK in Caïro heeft een prijzenpot van 565.000 dollar (526.000 euro).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer