Eurovisiesongfestival zorgt al voor apotheose tijdens halve finale met Johnny Logan: “Ik ben enorm vereerd”

Groot nieuws vanuit Malmö, want daar heeft de Zweedse openbare omroep SVT bekendgemaakt dat niemand minder dan Johnny Logan volgende week op het podium van Eurosong zal staan.

debn

Johnny Logan maakt zijn opwachting tijdens de eerste halve finale op dinsdag 7 mei. Dan zal hij tussen de ‘stille’ momenten door enkele van zijn nummers brengen. De Ierse zanger – die in 2022 nog meedeed aan de Vlaamse versie van The masked singer – is zeer verheugd met de uitnodiging. “Ik voel me zeer vereerd dat de organisatie mij heeft uitgenodigd om in Stockholm op te treden.”

LEES OOK. Eerste repetitie van Songfestival zit erop: Mustii combineert wit met glitter, Joost Klein deelt podium met blauwe kip

Zweden won samen met Ierland het Eurovisiesongfestival maar liefst zeven keer. “Dat men mij vraagt om mijn land nogmaals te vertegenwoordigen is iets speciaal voor mij. Ik kijk er enorm naar uit om opnieuw op het grote podium van Eurosong te staan, ook al is het als gast deze keer.”

Logan was de eerste artiest die twee keer het Eurovisiesongfestival op zijn naam wist te schrijven als zanger. Dat deed hij in 1980 met What’s another year en in 1987 met Hold me now. In 1992 won hij ook een derde keer, maar wel als songschrijver. Dat leverde hem de bijnaam Mr. Eurosong op.

LEES OOK. Mustii blikt vooruit op het Songfestival, waar Israël nog steeds een punt van discussie is: “We zijn niet blind voor de emotie die errond hangt”

De Zweedse Loreen won het Eurovisiesongfestival het afgelopen jaar ook voor de tweede keer met het nummer Tattoo. Zo kwam ze naast Logan in een illuster klein rijtje terecht. De eerste keer dat ze won was in 2012 met Euphoria.

Voor België komt Mustii pas tijdens de tweede halve finale op donderdag 9 mei in actie. Hij zal als twaalfde op het podium komen. De Nederlandse gabber Joost Klein treedt als laatste op met Europapa.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER