Direct naar artikelinhoud

Wisselvallige week en tegen het weekend wordt het frisser

Wisselvallige week en tegen het weekend wordt het frisser
Beeld thinkstock

Deze namiddag genieten we van een tijdelijke weersverbetering, maar komende nacht en morgen voert een Atlantische depressie nieuwe storingen in onze richting. De hogedrukzone boven het zuidwesten van Europa zorgt er echter voor dat de meest actieve regenzones ten noorden van ons land blijven. Dat meldt het KMI.

Deze namiddag wordt overwegend zwaarbewolkt met vooral langs de Franse grens kans op wat lichte regen of motregen. Verder naar het noorden blijft het droog met af en toe enkele opklaringen. De maxima stijgen tot 10 à 11 graden in de Ardennen en tot 13 à 15 graden in Laag- en Midden- België. Vannacht blijft het vaak zwaarbewolkt en kan het in het zuiden van het land plaatselijk nog wat regenen. Tegen de ochtend aan bereikt een nieuwe regenzone het westen van het land. De zachte minima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 14 graden aan de kust.

Woensdag blijft het zo goed als overal droog en begint de dag met opklaringen, in de Ardennen mogelijk eerst mist of laaghangende bewolking. Later wordt het in Vlaanderen overwegend zwaarbewolkt met 's avonds mogelijk wat regen in de Kempen. In het zuiden zijn er meer opklaringen. De maxima schommelen tussen 15 graden in de Ardennen en 18 graden in Vlaanderen.

Donderdag is het nog zacht en overdag overwegend droog. In het noorden van het land is het meestal zwaarbewolkt en kan er tegen de avond een bui vallen. In het zuiden zijn er meer opklaringen. Donderdagnacht trekt een storing vanaf het noorden over het land. De maxima liggen tussen 14 en 17 graden.

Vrijdag is het eerst nog regenachtig in het zuiden en oosten van het land. In de loop van de dag wordt het droog met een wisselende bewolking. Met een naar noordwest draaiende wind wordt het frisser met maxima van 11 graden in Hoog-België en 15 graden in Vlaanderen.

In het weekend wordt het licht wisselvallig en winderig met vooral in het oosten en aan de kust kans op enkele buien. De wind wordt matig tot soms vrij krachtig. De maxima liggen tussen 9 graden in Hoog- België en 13 graden in Vlaanderen. Mogelijk vallen er maandag meer buien en wordt het niet warmer dan 12 graden. De wind zou wat gaan liggen.