© smb

Heist knoopt weer aan met de overwinning

Een vrij gemakkelijke zege is het voor Heist geworden in een kil en bar koud Hamme waar de schaars opgekomen toeschouwers zich vooral voor de rust nauwelijks konden verwarmen aan het spektakel. Hamme - Heist werd 0-3.

GF

Heist kwam vroeg op voorsprong na een kopbaldoelpunt van Tambeur. Die kopte een corner van Mehdi Bounou binnen. Maar veel had de eerste helft niet om het lijf. Hamme wilde wel, maar kwam nauwelijks aan kansen. Heist speelde niet goed genoeg om al voor de rust de score verder op te drijven. Daar zou verandering in komen na de pauze. Al was het eerst nog schrikken toen de thuisploeg een bal tegen de paal keilde. Maar daarna namen de bezoekers het over.

Heist speelde de vrijgekomen ruimte goed uit, Hamme op jacht naar de gelijkmaker moest die weggegeven ruimte bekopen met een aantal tegendoelpunten. Goals na mooi samenspel. Verbist maakte er rond het uur met een lage schuiver 0-2 van. En toen was een al wankel Hamme helemaal murw geslagen. Heist had nog meer kunnen scoren.

Ventose, immer bedrijvig, miste een paar keer. Bounou besloot in het zijnet. Op aangeven van Ventose maakte Bounou er vijf minuten voor het einde 0-3 van. Meest opvallende wissel was die na een uur toen Stig Engelen met een lichte verrekking naar de kant moest. Voor hem kwam de 19-jarige Ties Claes. Meteen de eerste speelminuten van Claes in het eerste elftal.

Volgende zaterdag wacht de topper in eigen stadion tegen Deinze. Matterne en Napoléone keren terug uit schorsing. Kabeya (enkel) was in Hamme nog altijd afwezig, Wijns (vooraf als twijfelachtig aangekondigd) maakte in de laatste vijf minuten een invalbeurt. Thomas Englebert kreeg een gele kaart, zonder gevolg. Tegen Deinze is niemand geschorst, en valt ook het weerzien op met de Heistse topschutter van vorig jaar Youssef Challouk. Ook de twee broers Sols ontmoeten mekaar: Robbe (Heist) en Jasper (Deinze).