Touring raadt aan vanaf morgenmiddag te vertrekken of op zondag. De beste dag voor de terugkeer is vrijdag, in mindere mate zondag. Archieffoto.
Volledig scherm
Touring raadt aan vanaf morgenmiddag te vertrekken of op zondag. De beste dag voor de terugkeer is vrijdag, in mindere mate zondag. Archieffoto. © ANP

'Rode zaterdag' op Europese wegen: verkeersdrukte is nu al voelbaar

Ook dit weekend wordt het zeer druk op de Europese wegen. Mobiliteitsorganisaties Touring en VAB voorspelt erg moeilijk verkeer (rood) zuidwaarts en moeilijk verkeer met kleinere files noordwaarts (oranje) in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk en Italië. De drukte laat zich nu al voelen.

4 reacties

  • Dirk Bytebier

    6 jaar geleden
    Ze moeten veel goesting hebben ! wat een toffe vacantie terug in de file gaan staan doe je in België ook en dood op .en dan als ze aankomen voor de meeste nog hun eigen pot klaarmaken iedere dag, ik zou thuis blijven
  • Marnix Malone

    6 jaar geleden
    Ik voorspel de volgende dagen file aan elke Franse péage richting België..alwaar ik mijn geld laat vallen om tijd te rekken. Zo word je wereldkampioen, toch?
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Zo is het, Bernd Vaes. Zoals ook Frank Desoobere steeds zegt dat het BBq-weer is, prima om terrasjes te doen en er ergens een briesje waait.
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Elk jaar hetzelfde artikel over het vakantieverkeer. Wedden dat de krant volgende week een artikel publiceert over een zwart weekeinde voor terugkerend vakantieverkeer? De titel van zulke voorspelbare artikels zou beter zijn: Maatregelen voor het vakantieverkeer tijdens het komende weekeinde. Dat is een nuttig artikel.