Net als haar oudere zus Sara (rechts) kijkt Sofia Benfares tegen een dopingschorsing aan.© belga, getty

Ook zus van Duitse atlete Sara Benfares krijgt lange dopingschorsing

De Duitse dopingautoriteit heeft de negentienjarige atlete Sofia Benfares voor vier jaar geschorst wegens het gebruik van het verboden prestatiebevorderende middel epo. Haar drie jaar oudere zus Sara Benfares kreeg vorige maand al een dopingschorsing opgelegd van vijf jaar.

belga
Bron: Belga

De dopingzaak van de hardlopende zussen zorgt voor opschudding in de Duitse atletiek. Het nationale dopingagentschap legde Sara een zwaardere sanctie op dan de gebruikelijke vier jaar, omdat er sprake was van “grove overtredingen”. Bij drie dopingcontroles tussen september en januari werden vijf verboden middelen aangetroffen, waaronder testosteron, clenbuterol en epo. Bij Sofia gaat het vooralsnog alleen om epo.

De oudste van de zussen voerde als verdediging aan dat ze medicatie gebruikte tegen botkanker. Ze zou haar carrière inmiddels hebben beëindigd. Sara Benfares was Duits kampioene op de 10 kilometer en eindigde in 2022 als twaalfde op de 5.000 meter op het EK atletiek in München. Sofia Benfares won vorig jaar brons op de 3.000 meter op het EK voor junioren.

Sofia Benfares.© IMAGO/Beautiful Sports

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer