“Wij spelen de rockplaten van de groepen die wij zelf graag horen”, zegt Alek Dom (tweede van links) van The High Flying Bumper Cars.© Wout Lenaerts

Lokale fans van Oasis staan al na vijf optredens op hoofdpodium van Arendonk Zingt

Arendonk -

“Dat wij met negen Arendonkse knapen het voorprogramma mogen doen van Compact Disk Dummies en Pommelien Thijs, dé revelatie van het moment in Vlaanderen, voelt voor ons wel heel bijzonder”, bekent drummer Alek Dom (29) van The High Flying Bumpers Cars, een gelegenheidsband van negen jonge rocktalenten uit Arendonk zelf.

Eddy Meulemans

Compact Disk Dummies en Pommelien Thijs zijn zaterdag dé topacts op het hoofdpodium van het populaire popfestival Arendonk Zingt & Swingt (AZS). Voor de opwarming van de tent wordt gerekend op een lokale rockband die nog maar vijf keer samen heeft opgetreden. “Ons eerste concert was op Vrijkermis in Arendonk”, zegt drummer Alek. “Vandaar ook onze groepsnaam: de ‘Bumpers Cars’ zijn een verwijzing naar de botsauto’s van de kermis. De rest van onze naam is een knipoog naar Noel Gallagher’s High Flying Birds, het soloproject van de ex-frontman van onze idolen van Oasis.”

Powerplay

Hun meest recente optreden was vorig jaar in jeugdhuis ’t Onkrooid in Arendonk. En het is daar dat de organisatoren van AZS onder de indruk geraakten van de overweldigende powerplay van The High Flying Bumper Cars. Het repertoire van de band is simpel: een best of van alles wat de bandleden zelf fantastisch vinden. “Wij spelen de rockplaten van de groepen die wijzelf graag horen en voor wie we zelf naar concerten en festivals gaan, onder andere van Foo Fighters, Sam Fender, Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys en…Oasis.”

“Dat we normaal allemaal in verschillende groepjes spelen, maakt dat dit voor niemand van ons routine is en dat we ons zaterdag voor de volle honderd procent gaan smijten”

Alek Dom

Groepslid

Al sinds december zijn Alek Dom (29), Sander Van Dooren (33), Toon Van Houdt (26), Ward Faes (26), Gwen Verachtert (29), Sten Janssen (29), Hans Goris (30) en gastmuzikanten Ziggy Engelen (28) en Matthias Lens (38) bezig met het plannen, finetunen en repeteren van hun playlist voor AZS. “Dat we normaal allemaal in verschillende groepjes spelen, maakt dat dit voor niemand van ons routine is en dat we ons zaterdag voor de volle honderd procent gaan smijten”, zegt Alek, zelf advocaat van beroep en… voorzitter van de gemeenteraad in Arendonk voor de lokale partij Iedereen 2370. “Muziek is voor mij een uitlaatklep”, zegt hij. “Al meteen vanaf dat ik kon stappen, ben ik begonnen met drummen en het is nooit meer gestopt.”

Matthias Lens

Ook de Vlaamse accordeonheld Mathias Lens uit Arendonk, bekend van succesvolle ambianceband Die Schnappers, staat zaterdag mee op het podium met de ‘Bumper Cars’. Behalve een geniale accordeonist is Matthias ook een begenadigd artiest aan het toetsenbord.

De 22ste editie van het gratis popfestival Arendonk Zingt & Swingt vindt plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei op de Bemdweide in Arendonk. Trekpleisters op de affiche zijn naast Pommelien Thijs en Compact Disk Dummies onder andere Stan Van Samang, dj Used en Nadiem Shah & MC Yemi. Over twee dagen worden er meer dan twintigduizend bezoekers verwacht. De opbrengst van het festival gaat half naar de Chiro van Arendonk en half naar G-Sport Vlaanderen.

www.arendonkzingt.be

Pommelien Thijs, dé popsensatie van het moment in Vlaanderen, is de topact van Arendonk Zingt & Swingt 2024.© Rijvers Festival

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners